Krep tarifLeri..

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
KrEp kEyFİ

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Arzuya göre iç harcı
Sosis, peynir, reçel, marmelat
Sıvıyağ



Yapılışı:
Yumurtayı, bir fiske tuzla çırpın, sütle unu iyice karıştırarak, yumurtaya ilave edin. Teflon bir tavayı 1 çay kaşığı kadar yağla yağlayın. Tavanızı bir defa yağlamanız yeterlidir. Karışımdan yarım kepçe kadar alıp, tavaya dökün, tavanın her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Krepin altı pişince çevirin ve diğer yüzü de pişince servis tabağına alın. Aynı şekilde malzeme bitene kadar krepleri pişirin. Kreplerin içlerine arzunuza göre malzemeler koyarak rulo şeklinde sarın. Ben sosisleri kızartıp, bütün olarak koyup sardım, reçel ve marmelat sürdüm, çökelekle domatesi karıştırdım, sade peynir koydum. Sizler de daha çok çeşitli şekillerde kendi ağız tadınıza göre krepler hazırlayabilirsiniz.




Salamli Kaşarli Krepler
salamli-kasarli-krepler.jpg

İçindekiler:

3yumurta
1su bardagı süt
1su bardağı un
1tatlı kaşıgı tuz
1 tutam kuru nane
1çay kaşıgı pulbiber
2 yemek kaşıgı sıvıyağ
dilimlenmiş kaşar peyniri
dilimlenmiş salam
krem peyniri

Hazırlanışı:

Bir kapta yumurta,yağ, süt,un,tuz,naneve pulbiberi boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım.tavayı kızdırıp üzerine bir kepçe krep karışımı döküp hızlıca yayalım.ters düz ederek iki tarafınıda pişirelim.pişen kreplere krem peynir sürelim.orta kısmına kaşar peyniri dilimleri ve salamlarını yanyana dizerek sıkıca rulo yapalım.birer parmak kesip üzerine kürdan batıralım.afiyet olsun.....





ReçeLLi, MarmeLatLı, KaymakLı KrepLer

krep1.jpg

krep2.jpg

MALZEMELER

1 yumurta
2 su bardağı süt
aldığı kadar un ,tuz
Sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ

Kaysı reçeli,böğürtlen reçeli,erik marmelatı , kaymak ,antep fıstığı
arzuya göre daha değişik reçel ve marmelatlarla yapılır

YAPILIŞI

Blendırın içine 1 yumurta kırılır 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz eklenir un yavaş yavaş eklenir boza kıv******* daha sulu bir hamur hazırlanır .
( blendrda pürüzsüz ve çok kolay oluyor )
Teflon tava ateşte iyice ısıtılır 1 tatlı kaşığı yağ eklenir 1 kepçe krep hamuru tavaya dökülür iyice yaydırılır krepler tutununca üzerine 1 çay kaşığı yağ gezdirilir ters çevrilir hafif pişince alınır . kurumaması için üst üste gelecek şekilde dizilir .
Diğer kreplerde aynı şekilde hazırlanır .
içlerine marmelat ve kaymak konulup sarılır üzerlerine antep fıstığıserpilir ve reçelin suyundan gezdirilir .





ISPANAKLI KREP
ispanakli_krep3_(400_x_300).jpg

ISPANAKLI KREP
Arkadaşlar sizlerle bugün yapımı çok kolay ve çokta lezzetli ıspanaklı krep tarifini paylaşıcam haftasonu kahvaltınıza büyük bir tat vereceğinden emin olabilirsiniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim denemek isteyenlere kolay gelsin..
Krep malzemesi
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta

Sos malzemesi
500g. süt
1 çorba kaşı un
1 çorba kaşı tereyağ
1 çimtik tuz

İç malzemesi
1 soğan
250g.ıspanak
100g. peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı
Yapılşı çok kolay önce krep malzemesinin hepsini birlikte çırpıp krep hamurumuzu hazırlıyoruz teflon tavayı ısıtıp içine azmiktarda yağ ekleyip krep hamurumuzdan birazdöküp tavayı sallayıp yaydırıyoruz iki tarafı pişince alıyoruz bu şekilde 5 adet krep yapıyoruz .
Şimdi sosunu hazırlıyoruz birtencerede tereyağ ve unu kavuruyoruz üzerine sütü ve tuzu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ocaktan alıyoruz.
İç malzemenin hazırlanışı soğanı ve tereyağı kavuruyoruz ıspanakları ekeyip kavurmaya devam ediyoruz pişince ocaktan alıp peyniri ekliyoruz.
Pişirdimiz kreplerin içine sosumuzdan biraz sürüp üzerine ıspanaklı hrcımızı ekliyoruz
ispanakli_krep_(400_x_300).jpg

Kenarları içe doğru katlayıp rulo sarıyoruz.ve fırın tepsisine diziyoruz.
ispanakli_krep1_(400_x_300).jpg

Kalan sosumuzdan üzerine sürüp kaşar rendesi ekliyoruz ve fırında kaşarları eriyip kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
ispanakli_krep2_(400_x_300).jpg

AFİYET OLSUN



Çikolatalı Krep
CafeOrleansDessertCrepe_62106_AVP.jpg

Çikolatalı Krep Malzemeleri;

* 1 Su bardağı un
* 1 Su bardağı süt
* 0.5 Su bardağı su
* 2 Yumurta
* 0.5 Çay kaşığı tuz
* Nutella
* Margarin

Çikolatalı Krep Yapılışı;

Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırılır. Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur. Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir). Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır. Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır. Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir. Hazırlanmış krebin içine bir yemek kaşığı çokokrem fotoğraftaki gibi ortasına konularak katlanır.Nutellayı krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır. İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır.

KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Daha yumuşak krepler için



krep.jpg

Hazırlayacağınız kreplerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız krep hamurunu hazırlarken yumurtanın akı ile beyazını birbirinden ayırın. Yumurta sarısı ile diğer malzemeleri karıştırırken yumurta akını çırparak kar haline getirin ve azar azar diğer krep hamuru ile karıştırın. Kreplerinizin artık daha yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.
 
---> Krep tarifLeri..

Krep güzel oluyor, kakolusuda var o da güzel oluyor
teşekkürler
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst