Yüksek oranda C Vitamini içeren yeşil biber közlendikten sonra biftek ve krema ile birleşip hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorbayı yaratıyor. Sofralarınzda yeşilin tazeliğini yaşayın.
Kremalı Yeşilbiber Çorbası
Malzemeler,
2 kg dolmalık yeşilbiber
2 lt et suyu
120 ml krema
500 gr biftek
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Yeşilbiberleri yıkayıp kurulayın ve közleyin.
Ilındıktan sonra zarlarını soyun.
Etli kısımları, tohumları bulaşmadan ayırın ve robottan geçirerek püre haline getirin.
Biber püresini tencereye koyup, üstüne et suyunu ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ve kremayı ekleyip, çorbaya yedirdikten sonra ateşten alın.
Biftekleri ızgarada pişirin. Küçük parçalara bölün. Çorbanın içine ekleyin.
Servis kaselerine alıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kremalı Yeşilbiber Çorbası
Malzemeler,
2 kg dolmalık yeşilbiber
2 lt et suyu
120 ml krema
500 gr biftek
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Yeşilbiberleri yıkayıp kurulayın ve közleyin.
Ilındıktan sonra zarlarını soyun.
Etli kısımları, tohumları bulaşmadan ayırın ve robottan geçirerek püre haline getirin.
Biber püresini tencereye koyup, üstüne et suyunu ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ve kremayı ekleyip, çorbaya yedirdikten sonra ateşten alın.
Biftekleri ızgarada pişirin. Küçük parçalara bölün. Çorbanın içine ekleyin.
Servis kaselerine alıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.