250 g yeşil kuşkonmaz,
1 baş soğan,
50 g tereyağı ya da margarin,
200 g krema,
çeyrek litre süt ve bir o kadar da su, tavuk suyu (tablet),
karabiber,
toz hintcevizi,
2 yumurta sarısı,
2 dilim tost ekmeği,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2-3 dal maydanoz ya da tarhun.
Kuşkonmazları soyun, uçlarını kesin ve 3 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Soğanı soyup yıkayın, küp halinde doğrayın ve kızgın yağda pembeleşene dek kızartın, kuşkonmazları ilave edin, 1 dakika daha kızartın. Kremanın yarısını, sütü ve suyu ekleyin. Tavuk suyu, karabiber ve toz hintcevizi katın. Çorbayı 7 dakika kısık ateşte pişirin. Kalan kremayı çırpın, yumurta sarılarını karıştırın. Tost ekmeğini küp halinde kesin ve fırında kızartın.Yumurtalı kremayı çorbaya karıştırın. Çorbayı bir taşım kaynatın, gerektiği takdirde tuz ve baharat atın, kıtır ekmek ve yeşillikle dekore edin.
1 baş soğan,
50 g tereyağı ya da margarin,
200 g krema,
çeyrek litre süt ve bir o kadar da su, tavuk suyu (tablet),
karabiber,
toz hintcevizi,
2 yumurta sarısı,
2 dilim tost ekmeği,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2-3 dal maydanoz ya da tarhun.
Kuşkonmazları soyun, uçlarını kesin ve 3 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Soğanı soyup yıkayın, küp halinde doğrayın ve kızgın yağda pembeleşene dek kızartın, kuşkonmazları ilave edin, 1 dakika daha kızartın. Kremanın yarısını, sütü ve suyu ekleyin. Tavuk suyu, karabiber ve toz hintcevizi katın. Çorbayı 7 dakika kısık ateşte pişirin. Kalan kremayı çırpın, yumurta sarılarını karıştırın. Tost ekmeğini küp halinde kesin ve fırında kızartın.Yumurtalı kremayı çorbaya karıştırın. Çorbayı bir taşım kaynatın, gerektiği takdirde tuz ve baharat atın, kıtır ekmek ve yeşillikle dekore edin.