Kremalı Kayısı Pastası

Mr.TyLér ||

Kayıtlı Üye
--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
500 gr kayısı
125 gr margarin
100 gr pudra şekeri
2 Adet yumurta
1 Adet portakal kabuğu rendesi
250 gr un
350 gr süzme yoğurt
150 gr kremşanti
1 Adet limon kabuğu rendesi
3 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek vanilyalı puding tozu
50 gr kayısı reçeli
2 Yemek kaşığı portakal suyu
Yağlı kağıt
1 Kilo kuru bakliyat

Hazırlanışı
· Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın.
· Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin.
· Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun.
· Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin.
· Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın.
· Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun.
· İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın.
· Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin.
· Tabanını ve kenarlarını bastırın.
· Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin.
· Hamura çatalla sık sık delikler açın.
· Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın.
· 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin.
· Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin.
· Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
· İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın.
· Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin.
· 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın.
· Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin.
· Karıştırarak 2 dakika kaynatın.
· Tartın üzerine glazür olarak sürün.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst