Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Sos için :
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Çorba kaşığından az tereyağı
1.5 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz
Hazırlanışı
* Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
* Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
* Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
* Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
* Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
* Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
* Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.
8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Sos için :
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Çorba kaşığından az tereyağı
1.5 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz
Hazırlanışı
* Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
* Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
* Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
* Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
* Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
* Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
* Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.