Kredi kartı kullananlar dikkat!

Néppox

Kayıtlı Üye
kart_8008.jpg

Yapılan araştırmalara göre kredi kartı ihtiyaç olmayan şeyleri almaya yönlendiriyor.

Kredi kartının bilinçli kullanıldığı zaman hayatı kolaylaştırdığını, fakat bilinçsiz kullananlar açısından aynı durumun söz konusu olmadığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ali Esgin, araştırmalarının amacının daha çok bireylerin kredi kartı kullanımı konusundaki bilinç düzeylerini ölçmek olduğunu belirtti.

BİLİNÇSİZ KULLANILIYOR
Kredi kartı kullanımıyla ilgili bireysel yaşamda ve toplumsal alanda ortaya çıkan olumlu ya da olumsuz sonuçların tümüyle kart kullanım biçimi ve bilinciyle ilişkili olduğunu ifade eden Esgin, araştırmada insanların büyük bir kısmının kredi kartından dolayı önemli sorunlar yaşadığı sonucuna ulaştıklarını belirtti. Bu anlamda araştırmaya katılanların yüzde 29’ü kendisini doğrudan kredi kartı mağduru olarak tanımlarken, kredi kartı borçlarından ve bunları ödeyememekten dolayı sürekli huzursuzluk yaşayanların oranı yüzde 42’lere kadar ulaşmış. Yine aynı nedenle kendisini çaresiz ve bunalmış hissedenlerin oranı yüzde 33 olarak tespit edilmiş. Bir başka ilginç tespit araştırmaya katılanların yüzde 69’unun kredi kartı mağduriyetinin temel sebebini bilinçsiz kullanım olarak ifade etmesi. Bunun belli ölçülerde farkında olan bireyler, ’kredi kartı olmasa daha bilinçli alışveriş yapabilirdim’ ya da ’kredi kartı olmasaydı daha rahat geçinirdim’ görüşlerini savunmuşlar" diye konuştu.

TAMAMINI ÖDEYENLER YÜZDE 62
“Meselenin çözümü kredi kartından kurtulmak ya da onu hayatımızdan tamamen çıkarmak olmadığına göre, çözümü bilinçsizliği doğuran ve problem yaratan konulara odaklanarak aramak gerekmektedir” diyen Esgin’e göre, problemin kaynağında tüketim çılgınlığı ve bilinçsiz kullanım var. Nitekim araştırmaya katılanların yüzde 70’ten fazlası kredi kartının alışverişi kolaylaştırdığı iddiasında. Yine katılımcıların yüzde 83’ü kredi kartının insanları ihtiyaçları olamayan şeyleri almaya yönlendirdiğini savunmakta

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri