KPSS'de Altına Kaçırdı

'Kartaliçe

Bayan Üye
1348396517_42_KPSS_tuvalet_krizi.jpg

Mersin'de KPSS'ye giren 36 yaşındaki kadının tuvalete gitmesine izin verilmeyince sınav sırasında altına kaçırdı.

Mersin'de Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans sınavına giren 36 yaşındaki kadın, yönetmelikler gereği tuvalete gitmesine izin verilmeyince sınav sırasında altına kaçırdı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Şevket Pozcu Lisesi'nde girdiği KPSS ön lisans sınavı sırasında yönetmelikler gereği tuvalete gidemeyince altına kaçıran Taliha Ebru Keskin, sınav sonrası yaşadıklarını gazetecilere anlattı. 36 yaşındaki Keskin, "Sabah 09.30'da KPSS ön lisans sınavına girdim. Saat 10.30'u geçiyordu ve lavabo ihtiyacından dolayı sınavda görevli hocadan yardım istedim. 'Yasa gereği lavabo ihtiyacına gitmenin yasak olduğunu, çıktığım takdirde sınava giremeyeceğim' söylendi. Ben de hazırlandığım için sınava devam etme kararı aldım. Yalnız bir süre sonra idrarımı tutamadım ve altıma kaçırdım" dedi.

O an kendisini çok kötü hissettiğini ve gururunun incindiğini ifade eden Keskin, "Böyle bir şeyi hayvanlar doğada, sokakta yapıyorlar. Bu yasa yönetmelikte olmaması gerekiyor. Bundan 3-4 yıl önce böyle bir yasa yoktu. Öğrenciler ihtiyaçlarını görevliler nezaretinde karşılayabiliyor ve daha sonra sınavlarına devam edebiliyorlardı. Bu yasanın yönetmelikten çıkarılmasını ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum. Bugün ben burada bu sıkıntıyı yaşamış olabilirim. Ama bugün Türkiye'nin dört bir yanında sınava giren birçok öğrenci mağdur olmuştur fakat sesini duyurmamıştır" diye konuştu.

'GEREKİRSE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEĞİM'

Artık Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (Ösym) seslerini duymasını ve yasada bir düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mağduriyetin giderilmesini istiyorum. Sınavları öğrenciler terk etmesin. Öğrenciler hayvan gibi sınavda altına kaçırmasın. Ben bu mağduriyetimle ilgili tutanak tutturdum. Bina sorumlusu hoca benden dersliğimi, sınavda görevli öğretmenlerin isimlerini istedi ve tutanak hazırladı. Bunun peşini de bırakmayacağım. Dava açılacaksa açacağım. İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilmesi gerekiyorsa gideceğim. Bu iş çok çirkin bir şey, insanlığa yakışmıyor. Bütün bu güvenlik önlemleri alınıyor. Ama önlemlere rağmen sınav soruları iptal oldu, sınavlar iptal edildi. Sınav soruları kaçırıldı. Yani bütün güvenlik önlemlerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Yine insanlar mağdur edildi. Bu mağduriyet giderilmelidir."

---> KPSS'de Altına Kaçırdı

ıkı saat dayanamamıs mı :s
kotu bı duurm yasamıs:) ama komık

komik olmamalı.. herkesin basına gelebilir.. tutmak zararlı hem,, sıkıştırdığı zamanda ne kadar kötü oluyo ınsan herkez biliyo,, ondan baska bıseye odaklanamıyosn doğal olarak

İnsan sağlığı ve psikolojisi önemli mi sanki ülkemizde.

Bu eğitim sistemi ile yıllarca ağzımıza ediliyor zaten.
Bir de biz altımıza yapmışız çok mu ? :)

sınavdan önce gide bilirdi.

yasalar var onun çıkmasından rahatsız olurum ben dıkakt dağılır yahu

tazminat alamaz kurallar belli :D o sınıfta kımse kpssde derece yapamaz kokudan

Yazık olmuş hatuna. Bazı insanlar var, gerçekten tutamayabiliyor. Bazıları tutabiliyor ama çok sakıncalı. Bence bu tür sınavlarda, bir gözetmen ile beraber hemen 2-3 dakika da lavabo işi halledilebilir. Sınav esnasında, bulunduğu yerden birinin çıkması diğer insanların dikkat dağınıklığınada yol açmaz diye düşünüyorum. Eğer dikkat dağınıklığı olsaydı, sınav esnasında insanların başında duran, dolaşan sahışlardan bile dikkat dağılabilirdi. Üzüldüm açıkcası böyle bir durumla karşı karşıya kalmasına. Ama hanımefendinin rezil olacağı birşey de yok, rezillik sistemde.

sınavdan önce gide bilirdi.

yasalar var onun çıkmasından rahatsız olurum ben dıkakt dağılır yahu

tazminat alamaz kurallar belli :D o sınıfta kımse kpssde derece yapamaz kokudan

Kurallar sorun değil.
Çıkıp diyecek mahkemede "Çiş bu sonuçta ne zaman nerede geleceği belli olmuyor, bırakmadılar çıkayım,altıma yaptım rezil oldum haberlere bile çıktım mağdurum kısacası paramı verin" :D

Hepimize sınavdan önce tuvalete gitmemiz öğretildi bence , Gelmedi diye de bahane sunmasın girince geliyor :I Neyse sonuç itibariyle ; şeker hastası olsa eyvallah , izin vermeseler hak veririm ama hastalık yok bişi yok , önceden gitseydi :M Şeker hastası arkadaşım bir gözetmenle birlikte gidip gelmişti , Hastalıklı insanlara zaten yardımcı oluyorlar .

Hepimize sınavdan önce tuvalete gitmemiz öğretildi bence , Gelmedi diye de bahane sunmasın girince geliyor :I Neyse sonuç itibariyle ; şeker hastası olsa eyvallah , izin vermeseler hak veririm ama hastalık yok bişi yok , önceden gitseydi :M Şeker hastası arkadaşım bir gözetmenle birlikte gidip gelmişti , Hastalıklı insanlara zaten yardımcı oluyorlar .

Ne güzel anlattın sen öyle. :I

Kurallar sorun değil.
Çıkıp diyecek mahkemede "Çiş bu sonuçta ne zaman nerede geleceği belli olmuyor, bırakmadılar çıkayım,altıma yaptım rezil oldum haberlere bile çıktım mağdurum kısacası paramı verin" :D

unlü olmak istemiş allahtan işemiş ya şey etseydi :3dth8:

tövbe neyse zaten onda kazancak bir şey göremedim 50 bıle alamaz:uzgunkiz:

Neyse artık bekleyip göreceğiz. Bu kadının takipçisiyim , ilerleyen günlerde mahkeme sonuçlandığın da tazminat alırsa eğer bir diğer kpss sınavında da ben altıma yapacam . Nasıl olsa atama olmuyor bari altımıza yapıp tazminat alalım :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri