Kozoksin 200 mg 10 tablet

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
İlaç Formulu
200mg Ofloksasin Film tablet 1

Endikasyonları
- Üriner sistem enfeksiyonları (profilaksi ve tedavisinde)
- Prostatit
- Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (üretral ya da servikal gonore)
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları
- Gastrointestinal sistem enfeksiyonları
- Solunum yolu enfeksiyonları

Uyarılar ve Önlemer
Hepatik ya da renal fonksiyon bozukluğu, Glukoz-6 fosfat dehidrogenas eksikliği ve Myasthenia gravis'i olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ofloksasinle uzayan tedavilerde renal hepatik ve hematopoletik sistem fonksiyonlarının periodik takibi önerilmektedir. Kristalüri riskinin ortadan kaldırılması için idrarın aşırı alkalitleştirilmesi önlenmeli ve ofloksasin tedavisi sırasında yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır
Özellikle birlikte alkolünde alındığı durumlarda araba ve makina kullanma yeteneğinde azalma görülebileceği göz ardı edilmemelidir. Ofloksasin yiyeceklerle birlikte alınmamalıdır.
İnsülin ya da oral hipoglisemik ilaç kullanan diyabetik hastalarda hipoglisemi ya da hiperglisemiye yol açabileceğinden dikkatle kullanılmalı, kan şekeri tayinleri düzenli yapılmalıdır.
Çocuklarda ve gelişmenin devam ettiği ergenlik dönemindeki hasarlara, hamile ve süt vermekte olan kadınlarda ofloksasin kullanılmamalıdır; zira bu tür vakalarda kullanımı güvenli olduğuna dair yeterli deneyim mevcut olmamasının yanı sıra, gelişiminin henüz tamamlamamış olan organizmada, hayvan deneylerinde görülmüş olan eklem kıkırdağı lezyonlarına rastlama olasılığı göz ardı edilmemelidir.
Ofloksasin tedavisi uygulanan hastalar gereksiz yere kuvvetli güneş ışığına maruz kalmakta ve ultraviyole ışığından kaçınmalıdırlar.

Yan Etkileri
Alerjik belirtiler, özellikle deride hipersensitivite reaksiyonları görülebilir. Bir kaç vakada pire ısırığı şeklinde kanamalar (patişiler), içi kanlı veziküller ve damarların iştirakini (vaskülit) gösteren kamuklanmalarla seyreden ufak nodüller (pamüller) gözlenmiştir. Nadiren, lasiyal ödem glottis ödemi, taşikardi, dispne ve şok olguları ilk kullanımı takiben saptanmıştır. Bu durumlarda Kozoksin derhal kesilmeli ve medikal tedavi (şok tedavisi gibi) başlatılmalıdır. Kuvvetli güneş ışığına maruz kalınmasını takiben birkaç vakada deri reaksiyonları bildirilmiştir.
Zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi, uyku bozuklukları, kabuslu rüyalar, yürüme dengesizliği ve tremor (kas koordinasyonları bozuklukları), kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma hissi (parestezi), çift görme ve renk görme bozuklukları gibi görme kusurları, tat ve koku alma duyularında bozukluklar, halisilasyonlar ve huzursuzluk, ajitasyon, anksiyate ve konfüzyon gibi psikotik reaksiyonlar şeklinde sinir sistemiyle ilgili bozukluklar görülmektedir. Bazı hastalarda bu reaksiyolar, ilk kullanımı takiben ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlarda kozoksin tedavisi derhal kesilerek hekime haber verilmelidir.
Nadir olarak eklemlerde ve kaslarda ağrı bildirilmiştir,
Çok nadir olarak kan tablosunda değişiklikler (lökopeni, agranülositoz, trombositopeni, anemi) karaciğer enzimlerinde ve/veya bilirubin düzeylerinde geçici yükselmeler ve serum kreatininde yükselme ile seyredebilen böbrek bozuklukları görülebilmektedir.
Gastrointestinal semptomlar, abdominal ağrı, iştahsızlık, bulantı, kusma diyare bildirilmektedir. Tedavi sırasında ve tedavi sonrası sürekli diyare görülmesi halinde, hekim durumdan haberdar edilmelidir; zira bu tür vakaların bazılarının derhal müdehale gerektirebilen ağır bağırsak hastalığı (psödomembranöz kolit) olması ihtimali mevcuttur. Böyle bir durumda ilaç derhal kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.
Kinolon tedavisi sırasında çok nadir olarak izole durumlarda, tentom enflamasyonu ve rüptürü görülebilir. Bu gibi durumlarda özellikle kinolonların kortikosteroidlerle beraber kullanımı sırasında rastlanır. Eğer trendinit şüphesi varsa ilaç hemen kesilmeli ve etkilenen tendoma uygun tedavi yapılmalıdır.
Şimdiye kadar edinilen deneyimler ilaç kullanımı sırasında ortaya çıkan istenmeyen etkilerin çok nadir bir kaç tat ve koku alma bozukluğu vakası dışında, ilacın kesilmesini takiben kaybolduğunu göstermektedir. Ortaya çıkan her tür yan etkiden hekim haberdar edilmelidir.

Etkileşimler
Kozoksin ile aynı zamanda, katyonik antasitler, sukralfat veya demir preperatlarının birlikte uygulanması haline ilacın etkinliğinde azalma olabileceği dikkate alınmalıdır. Bu nedenle Kozoksin, söz konusu ilaçlardan iki saat önce alınmalıdır. Ofloksasin ile birlikte uygulanan gibenklamit'in serum konsantrasyonları hafif yüksektir, ofloksasin ile birlikte gibenklait kullanan hastalar yakından takip edilmelidir.

Dozu Kullanma
Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde;
solunum yolu enfeksiyonları 400 mg/gün, 7-10 gün
deri ve yumuşak doku enfeksiyonları 400 mg/gün, 10 gün,
karın boşluğuna ait enfeksiyonlar 400 mg/gün,
shigella enfeksiyonları 400 mg/gün, 7 gün,
üst ürüner sistem enfeksiyonları 400 mg/gün, 7-10 gün,
alt üriner sistem enfeksiyonları 200-400 mg/gün, 7-10 gün,
prostat enfeksiyonları 300 mg/gün, 6 hafta,
sistit (E.Coli ya da K.Pnumoniae'ya bağlı) 400 mg/gün, 3 gün,
komplike olmamış gonore 400 mg tek doz
Yukarıda belirtilen günlük dozlar, tercihen sabah saatlerinde tek doz şeklinde veya gerektiğinde, günlük toplam doz 2 keze bölünerek 12 saat arayla uygulanır. Duyarlılık dereceleri farklı patojenlerin etken olduğu enfeksiyonlarda, ağır enfeksiyonlarda veya hastanın ilaca iyi cevap vermemesi halinde dozajın arttırılması gerekir. Bu tür vakalarda doz günde 2 kez 300 mg ila 400 mg'a yükseltilebilir. Komplikasyon yaratan faktörlerin söz konusu olduğu enfeksiyonlarda da aynı uygulama geçerlidir.
Renal bozukluğu olan hastalarda dozaj: Başlangıç dozu renal fonksiyonu normal olan hastalarda uygulanan dozdur. Bunu takiben aşağıda belirtildiği şekilde doz ayarlaması yapılmalıdır.
Hemodiyaliz ve peritoneal diyaliz uygulanan hastalarda: 24 saat arayla 100 mg.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst