Kötü Bir Mc Olmaktansa...

*ÅqåTђÅ*

Bayan Üye
Kötü Bir Mc Olmaktansa...

Underground rap'in sevilen isimlerinden Cevap; bize gelecek planlarını, düşüncelerini ve tabii ki çok ses getiren parça "Çok Uzun Bir Hikaye"nin hikayesini anlattı ...

En son Underground köşemize konuk olduğunuzdan bu yana neler oldu müzik hayatınızda?

Bir seneyi aşkın bir süre oldu yanılmıyorsam, bu süreçte Şehrin Işıkları ve Sonbahar Yağmurları isimli İki underground albüm yaptım ve internet üzerinden dinleyicilerle paylaştım bunun dışında arkadaşlarımla yaptığım ortak çalış***ar, konserler çeşitli albüm projelerinin prodüktörlüğüyle uğraştım. Şu an için işler müzikal anlamda yolunda sayılır.

"Çok Uzun Bir Hikaye" internette daha çok "Kim Sevdi Seni Benim Kadar" diye bilinen milyonlarca kez tıklanan bir parça yaptınız bu parçanın hikayesinden biraz bahsedebilir misin?

Şarkının hikayesi 2006 yılının ortalarına dayanıyor o tarihlerde Fieber'le beraber Hedefin Kalbi isimli ortak albümümüzü hazırlıyoruz Darp grubundan Ertu arkadaşımızda bize bu beati veriyor ben altyapıyı duyar duymaz tutuluyorum tabi diğer arkadaşlarımda. Çünkü o dönemlerle parçada bulunan dört insanın da (Cevap, Hayki, Garez, Fieber) parçada bahsettiğimiz konuyla ilgili problemleri vardı. Yoğun bir dönemden geçiyorduk, bu altyapı da bizi tam kalbimizden vurdu, ardından ortaya böyle bir parça çıktı. Gösterilen ilgiden tabiki memnunuz en çok dinlenen üç-beş Rap parçasından biri oldu, bu mutluluk verici.

En son "Sonbahar Yağmurları" adında bir albüm yaptın. İlgi ne durumda?

İlgi hemen hemen beklediğim gibiydi, lirikal anlamda en iyi albümüm diyebilirim. Daha önce zorlandığım noktalardan biri parçalarda anlatmak istediğimi tam anlamıyla yansıtamamamdı, bu albümde o sorunu biraz aştım.

Müzikal açıdan ne yaparsan,"Tamamdır" diyebilirsin?

Aslında "tamamdır" diye bir kavram olduğuna inanmıyorum, insanoğlunun doyumsuz olduğu bir gerçek ne kadar uç noktalara giderseniz gidin yine koyacak yeni hedefler buluyorsunuz ve hiçbir zaman "tamam bu kadar" diyemiyorsunuz. Sanırım egolarla alakalı bir şey bu.

"Sonbahar Yağmurları" adlı albümünden sonra hazırladığın başka albüm veya içinde bulunacağın projeler var mı ?

Evet, şu anda biri ortak diğeride solo olmak üzere iki albüm üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorum. Ortak olacak albümün kiminle olacağı sürpriz olarak kalsın şu an için ama Rap dinleyicilerinin yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim. Albüm konseptine bakacak olursak battle ve duygusal parçalar ağırlıkta olacak. Solo albüm ise daha sonra çıkacak, ona şu an için çok fazla yoğunlaşmıyorum altyapıları ve albümün konseptinin taslak halini kafamda oturtmaya çalışıyorum.

Bandrollü albüm çıkarmayı düşünüyor musun ?

Kafamın bir köşesinde sürekli var fakat piyasanın hali bence içler acısı şu anda, bunun en büyük sebebi de herkesin bildiği üzere korsan. Internet yaygınlaştıkça korsan da doğru orantılı bir şekilde gitgide çoğalıyor. Bugün en baba Rap albümü kaç satıyor ki ? Bu işten ekmek yemekte gitgide zorlaşıyor insanların biraz daha duyarlı ol***arı gerektiğini düşünüyorum, diğer bir sorunda Rap piyasası ve dinleyicisinin henüz oturmamış olması. Bugün atıyorum belli başlı yüz mc varsa abartısız onbin tane de yapmaya çalışan mc(!) var. Durum böyle olunca gürültü kirliliği hat safhaya ulaşıyor. Kötü birer mc olmaktansa iyi birer dinleyici ol***ı bu müziğe ilgi duyan insanlar.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri