GEREKLİ SÜRE:50 dakika
Malzeme:
400 g.pirinç
60 g.tereyağı(yada margarin)
1/2 soğan
1/2 litre köpüklü şarap (normalde olur)
3 çorba kaşığı çiğ krema
3/4 litre et suyu
80g.kaşar yada gravyer rendesi
tuz karabiber
Hazırlanması:
İnce doğranmış soğanı tereyağında sarartıp pirinci ilave ettikten sonra karıştırarak hafifçe kavurun.Üzerine iki parmak köpüklü şarap döküp pişirin.Azar azar biraz et suyu biraz şarap dökerek pişirmeye devam edin.Pilavı ateşten almadan birkaç dakika önce çiğ krema,kaşar,yada gravyer rendesi ve biraz da biber ilave edin.Çukur bir servis tabağına boşaltarak ikram edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN....
Malzeme:
400 g.pirinç
60 g.tereyağı(yada margarin)
1/2 soğan
1/2 litre köpüklü şarap (normalde olur)
3 çorba kaşığı çiğ krema
3/4 litre et suyu
80g.kaşar yada gravyer rendesi
tuz karabiber
Hazırlanması:
İnce doğranmış soğanı tereyağında sarartıp pirinci ilave ettikten sonra karıştırarak hafifçe kavurun.Üzerine iki parmak köpüklü şarap döküp pişirin.Azar azar biraz et suyu biraz şarap dökerek pişirmeye devam edin.Pilavı ateşten almadan birkaç dakika önce çiğ krema,kaşar,yada gravyer rendesi ve biraz da biber ilave edin.Çukur bir servis tabağına boşaltarak ikram edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN....