Türk kahvesi özellikle öğlen saatlerinin vazgeçilmezidir. Arkadaşlarla edilen sohbet kahve keyfiyle daha da pekişir. Hayatımızda böylesine yer kaplayan kahvenin yapılışı ve sunulmasının da bazı ayrıntıları var. Aşağıdakileri uygulayarak 4 4'lük bir kahve yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.
Öncelikle fincen sayısı kadar suyu cezveye boşaltın. Ardından her fincan için bir kahve kaşığı türk kahvesi koyun. son olarak da şeker miktarını ayarlayın. Şekerli ise her fincan için iki çay kaşığı, orta ise 1 çay kaşığı kahve koyun. En sonunda da kahveyi iyice karıştırın.
Ocağa koyun. kısık ateştekahve köpürene kadar bekleyin. Köpürdüğünde ilk köpüğünü bir kaşık yardımıyla fincanlara paylaştırın. sonr atekrar ocağa koyun bir taşım daha kaynatın. kalan kahveyi de fincanlara paylaştırın.
Bol köpüklü kahvenizin yanında birer bardak su ve lokum gayet şık duracaktır. Şİmdiden afiyet olsun...
Zamaneanne