Köpüklü Kahve Yapmanın Sırları

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
kpklkahveyapmakforumdas.jpg

Türk kahvesi özellikle öğlen saatlerinin vazgeçilmezidir. Arkadaşlarla edilen sohbet kahve keyfiyle daha da pekişir. Hayatımızda böylesine yer kaplayan kahvenin yapılışı ve sunulmasının da bazı ayrıntıları var. Aşağıdakileri uygulayarak 4 4'lük bir kahve yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

Öncelikle fincen sayısı kadar suyu cezveye boşaltın. Ardından her fincan için bir kahve kaşığı türk kahvesi koyun. son olarak da şeker miktarını ayarlayın. Şekerli ise her fincan için iki çay kaşığı, orta ise 1 çay kaşığı kahve koyun. En sonunda da kahveyi iyice karıştırın.

Ocağa koyun. kısık ateştekahve köpürene kadar bekleyin. Köpürdüğünde ilk köpüğünü bir kaşık yardımıyla fincanlara paylaştırın. sonr atekrar ocağa koyun bir taşım daha kaynatın. kalan kahveyi de fincanlara paylaştırın.

Bol köpüklü kahvenizin yanında birer bardak su ve lokum gayet şık duracaktır. Şİmdiden afiyet olsun...

Zamaneanne

---> Köpüklü Kahve Yapmanın Sırları

Köpük az olmuş. Türk kahvesinde iddialıyımdır.
Gece vakti canım istedi bal böcükü :) + Emeğine sağlık.

bende cok severım :D bende ıddalıyım :D ustume tanımam :p

Maşaallah bize :)
Alçak gönüllü olamayacağım kahve ve yemek konusunda süper yaparım.
Bu arada konu açmada hızına yetişemiyorum + kalmadı bohçada topladın hepsini :)

Maşaallah bize :)
Alçak gönüllü olamayacağım kahve ve yemek konusunda süper yaparım.
Bu arada konu açmada hızına yetişemiyorum + kalmadı bohçada topladın hepsini :)

kahve konusunda bende ,yemege gelınce pek beceremem ama hamur ıslerı benden sorulur :)
konu var bende cok :) ama konu acmada aslı 1 numara :)

Biraz mecburiyetten, birazda keyfiyetten öğrendim işte.
Eh malum Antep yemekleri yaptırır da yedirir de :)

Antebin baklavasını da cok severim...Birde şivesini.., çok hoş geliyor kulağıma...

Benim şivem öyle değil abi :) Annem Afyon, Babam Kahramanmaraş sen düşün artık benim şive nasıl :)
Yazın adreslerinizi göndereyim canınız sağolsun.

(fal yok)

Benim şivem öyle değil abi :) Annem Afyon, Babam Kahramanmaraş sen düşün artık benim şive nasıl :)
Yazın adreslerinizi göndereyim canınız sağolsun.

(fal yok)

Ben yazım da sen bana Antep şiveli birinin konuşmasini yolla)...Baklavayi bal_böceği iLe Buğra'ya yollarsin...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri