Konyakli Mantarlı Stroganoff Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 400 gr Dana Kuşbaşı
* Karabiber
* 200 gr Mantar
* Tuz
* 1 Adet Soğan
* 1 Defne Yaprağı
* 100 gr. Taze Krema
* 50 gr Tereyağı
* 1 Bardak Konyak
* 2 Bardak Su
* 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber

Yapılışı

Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin.
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin.
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst