Konserve Kuşkonmaz çorbası

İnci

1907
Prenses
2 litre et suyu
50 gr. Un
1/2 Litre süt
Küçük bir kutu Kuşkonmaz
1 Çorba kaşığı krem şanti
50 gr. tereyağ
Tuz
5 Yumurta

Unu tereyağı ile hafif ateş üzerinde 4-5 dakika kavurunuz, et suyu ilâve ediniz kaynatınız.
Bir kap içine kuşkonmazın uçlarını fındık büyüklüğünde doğrayınız.
Kalan diğer kısımlarını ezdikten sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz.
20-25 dakika kaynatınız.
İnce delikli süzgeçten ezerek diğer bir kaba geçiriniz, tekrar ateş üzerine koyunuz.
Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1/2 litre sütle iyice çarpınız kaynayan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz.
Bir taşım kaynatınız, ateşten alınız, bir çorba kaşığı krem şanti ve ayrılan kuşkonmazlarım doğranmış uç bölümlerini içine atınız.

NOT: Bu çorba taze kuşkonmazdan yakılması isteniyorsa limon kabukları soyulduktan sonra demet halinde kuştonmazlar iple bağlanarak iyice haşlanır (limonlu suyun içinde).
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst