A$Koliq ^^
Bayan Üye
ABD'de Duke Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmada
hamileyken kolinli yiyecekler yiyen kobayların bebeklerinin beynindeki zekâ ve öğrenmeyle ilgili alanların daha büyük olduğu belirlendi. Araştırmada bu bebeklerin bu sayede daha çabuk öğrenip daha iyi bir hafızaya sahip olduğu da tespit edildi.
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)
![d9b1c6c9c118375d2826428545a59c84.jpg](http://www.anneyiz.biz/admin/haber/pics_hb/d9b1c6c9c118375d2826428545a59c84.jpg)
Hafıza kaybına son
B vitamini ailesi üyesi olan kolin
yumurta sarısı
karaciğer ve ette bulunuyor. Kobaylarda elde edilen bu durum insanlarda da etkili olursa
insanlar daha zeki olurlar ve yaşla birlikte oluşan hafıza kaybının önüne geçebiliyor.
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)
Fosfor kapsayan yağlı (fosfolipit bulunan) yumurta sarısı
süt
organ etleri gibi yiyeceklerde çoktur. Kuru baklagillerde ve tahıllarda vardır
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)
![virgul.gif](http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif)