ashli
Bayan Üye
KOLAY SARAY BAKLAVASI
16 baklavalık yufka
2 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
8 su bardağı toz şeker
5 su bardağ su.
Hamur tahtasına baklavalık bir yufkayı yayıp üzerine ılık tereyağı gezdirip ince dövülmüş ceviz serpiniz. Üstüne bir yufka koyunuz. Yine yağ ve ceviz gezdirip oklavayı bir kenara yatırınız, gevşekçe bükerek sarınız ve büzünüz. Sonra oklavayı çekip sarılmış yufkayı tepsiye diziniz. Gayet kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz. Pişince soğuk şurubu üstüne yedire yedire döküp soğutunuz.
16 baklavalık yufka
2 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
8 su bardağı toz şeker
5 su bardağ su.
Hamur tahtasına baklavalık bir yufkayı yayıp üzerine ılık tereyağı gezdirip ince dövülmüş ceviz serpiniz. Üstüne bir yufka koyunuz. Yine yağ ve ceviz gezdirip oklavayı bir kenara yatırınız, gevşekçe bükerek sarınız ve büzünüz. Sonra oklavayı çekip sarılmış yufkayı tepsiye diziniz. Gayet kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz. Pişince soğuk şurubu üstüne yedire yedire döküp soğutunuz.