Kolay Samsa (Ekmek Hamuru)

ashli

Bayan Üye
KOLAY SAMSA (EKMEK HAMURU)

Malzemeler
4 ekmek hamuru
200 gr. Ceviz
1 paket tereyağı veya margarin
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı mahlep

Ekmek hamurlarını birleştirip ortasına yumuşamış haldeki yağı koyarak iyice yoğuralım. Merdane yardımı ile hamuru büyükçe ve 1 parmak kalınlığında açalım. Üzerine mahlep, tarçın ve ceviz serperek hamuru rulo yaparak saralım. Hamurdan 3-4 cm eninde parçalar kesip üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırın kabına alalım. Oda sıcaklığında 2. kez mayalanması için 15-20 dakika daha bekletelim ve ısıtılmış 200 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst