endLesS
Webmaster
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz
karabiber
Yemeğin Tarifi
Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip
etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp
yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip
karıştırın.
Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir
bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken
börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları
sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.
Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete
Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır.) Yufkaları 4?e bölelim
üzerlerine börek sosundan gezdirip
ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın
kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup
üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp
orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca
pişmiş demektir.
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip
Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir
Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete