Kolay Kobete

endLesS

Webmaster
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz
smiliv.gif
karabiber

Yemeğin Tarifi
Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip
smiliv.gif
etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp
smiliv.gif
yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip
smiliv.gif
karıştırın.



Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir
smiliv.gif
bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken
smiliv.gif
börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları
smiliv.gif
sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.



Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete
smiliv.gif
Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır.) Yufkaları 4?e bölelim
smiliv.gif
üzerlerine börek sosundan gezdirip
smiliv.gif
ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın
smiliv.gif
kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup
smiliv.gif
üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp
smiliv.gif
orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca
smiliv.gif
pişmiş demektir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst