ashli
Bayan Üye
KOLAY KAHVALTI EKMEĞİ
Malzeme:
3 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Tuz
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı Ayçiçeği Yağı
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Soğuk sütü yavaşça unlu karışımın ortasına döküp mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşip homojen bir hamur olunca bir çorba kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hamurları aralarında 2.5 cm mesafe kalacak şekilde tepsiye koyun. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Üzerleri çok az kızarınca ekmekleri fırından çıkartın. Sıcak ekmekleri fıstıklı peynir ve baharatlı taze lor ile servis yapın.
Malzeme:
3 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Tuz
1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı Ayçiçeği Yağı
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Soğuk sütü yavaşça unlu karışımın ortasına döküp mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşip homojen bir hamur olunca bir çorba kaşığıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hamurları aralarında 2.5 cm mesafe kalacak şekilde tepsiye koyun. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Üzerleri çok az kızarınca ekmekleri fırından çıkartın. Sıcak ekmekleri fıstıklı peynir ve baharatlı taze lor ile servis yapın.