inci_himes
Bayan Üye
Bu börek çok kolay ve de lezzetli. Hazırlayıp pişirmeden derin dondurucunuzda 3 aya kadar bekletebilirsiniz. Acil durumlarda hemen buzluktan çıkarıp çözülmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı sürüp pişirebilirsiniz. Ölçüleri artırıp stok yapabilirsiniz yani Ben peynirli yaptım ama patatesli, kıymalı, ıspanaklı, her türlü malzemeyle kolayca yapılan ve pişince çıtır çıtır olan bir börek.
Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr. sert hafif tuzlu beyaz peynir (isterseniz kıyılmış maydonoz da ekleyebilirsiniz.)
Yufkaları yağlamak için ayçiçek yağı
Üzeri için yumurta sarısı, susam ve çörekotu
500 gr. sert hafif tuzlu beyaz peynir (isterseniz kıyılmış maydonoz da ekleyebilirsiniz.)
Yufkaları yağlamak için ayçiçek yağı
Üzeri için yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Yapılışı:
Bir yufkayı düz bir zemine alıp fırçayla her yerini yağlayın. Çok yağlamayın sonra ağır oluyor. Üzerine bir yufka daha serip tekrar yağlayın ve bıçakla 8 parçaya bölün. (sigara böreği gibi) Her parçanın geniş kısmına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve kenarlarını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Kalan 2 yufka ile de aynı işlemleri tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam ve çörekotu serpin ve 190 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri güzelce kızarana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Sıcak yada soğuk servis yapılabilir.