Kolay Biber Turşusu MALZEMELER: (20 KİŞİLİK)
2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 Su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tane karabiber
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
- Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.
- Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın.
- Uzunlamasına dörde bölün.
- Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.
- İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.
- Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
- Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.
- Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.
- Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.
- Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.
- Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.