ashli
Bayan Üye
Kolalı Tavuk (Çin)
MALZEMELER
5-6 adet tavuk bacagi (baget)
1 bardak kola
4 corba kasigi soya sosu (mümkünse koyu kivamli)
5 dis sarimsak
3 adet sogan
2 corba kasigi sivi yag
Tuz
Kekik
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi yag bir tavada kizdirilir ve tavuk bacaklari 5 dakika kadar kavrulur.
Tavuklar hafif sararinca, küp halinde dogranmis soganlar eklenir ve
kavurmaya devam edilir. Bir müddet sonra ince kiyilmis sarimsaklar
eklenir ve kavurma islemi devam eder. Daha sonra soya sosu eklenir ve
bir bardak kola bu karisima boca edilir. Tuz, kekik ve karabiber ilave edilir.
Kisik ateste tavuklar kolayi cekene kadar 30-40 dk. pisirilir.
MALZEMELER
5-6 adet tavuk bacagi (baget)
1 bardak kola
4 corba kasigi soya sosu (mümkünse koyu kivamli)
5 dis sarimsak
3 adet sogan
2 corba kasigi sivi yag
Tuz
Kekik
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi yag bir tavada kizdirilir ve tavuk bacaklari 5 dakika kadar kavrulur.
Tavuklar hafif sararinca, küp halinde dogranmis soganlar eklenir ve
kavurmaya devam edilir. Bir müddet sonra ince kiyilmis sarimsaklar
eklenir ve kavurma islemi devam eder. Daha sonra soya sosu eklenir ve
bir bardak kola bu karisima boca edilir. Tuz, kekik ve karabiber ilave edilir.
Kisik ateste tavuklar kolayi cekene kadar 30-40 dk. pisirilir.