Kola İçtikten Sonra Vücudumuzda Neler Oluyo Düşündünüzmü

ßLaCK.AnqeL

Bayan Üye
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

---> Kola İçtikten Sonra Vücudumuzda Neler Oluyo Düşündünüzmü

evet bunu ogrendıkten sonra kola tuketımımı %90 azalttım

evde kola bitmeden diğer kola alınır günde 2 litre içiyorum 3 yıldır..
bırakamıyorum yapıcak bişey yok..

günlük içerim ama farkına varmadım

tesekkurler

pek sık içmem arada işte ama bu kadar zararlı olabilceğini düşünmemişti paylaştığın için tşkler :)

Ne oLursa oLsun coLadan wazqeçemem

bılıorum saka gıbı ama gunde 3 bucuk lt kola ıcıorum bagımlıyımda denebılır:S

bnde en azından 330 ml gibi alıyrum

bi de böcekten yapıyorlar ya iyice tiksindim :s

ya harbiden bu böcek olayı doru mu ya:s boazımı ağrıtıyo die içmiodm bide bu iğrençlik yznden,, çk cnm istio ama içmiyorm

fazla kolayı sevmezdim bide böcek lafını falan duydum hiç içmiyorum gibi bişey :D

hmmm biliorm ama tatı nası gzl oluoki:D nese tşklr

bn nadir içiorum ama yazın sıcağında soğuk soğuk ii gidio

aLkoL biLe bu kadar zararLı diiLdir heraLde :) bundan sonra koLa'ya hayıR aLkoL'e eveT :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri