Köfteli Murat Paşa Çorbası Tarifi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Köfteli Murat Paşa Çorbası Tarifi
Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı
200 Gram Kıyma
1 çay B. Kulaklı şehriye
Tuz
Karabiber
Et suyu
1 çorba kaşığı Et Suyu
Su
TERBİYESİ İÇİN:
1 Kâse Yoğurt
1 Yumurta
1 Limon
2 çorba kaşığı Un
2 Diş Sarımsak


Et suyunu ve sıcak suyu tencereye alalım ve kaynamaya başladığında şehriyeleri atalım. Kıymaya tuzunu ve karabiberini katıp yoğuralım. Küçük parçalar alıp yuvarlayalım. Sıvıyağında kızartalım.
Terbiyesi için, yoğurt, yumurta, limon suyu, un ve ince doğranmış sarımsağı ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan 2-3 kepçe döküp karıştırıyoruz. Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Çorbamız kaynayıp şehriyeler piştikten sonra servis Kâsesine alıyoruz. Üzerine köftelerini döküp servis ediyoruz. Afiyet ve sağlıcakla kalın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst