Klasik müzik IQ yükseltiyor!

ashli

Bayan Üye
Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Odyoloji Profesörü Erol Belgin, klâsik müzik dinleyen çocukların zekâ düzeyinin daha yüksek olduğunu bildirdi. Prof.Dr. Erol BELGİN, müziğin estetik uyarıları beyne gönderdiğini, müziksiz beynin gelişemeyeceğini belirtti.

“Müzik ruhun gıdası” sözünün çok doğru ve bilimsel bir ifade olduğunu söyleyen Belgin, “Kulaktan beyne giden sesler, beyinde olağanüstü elektriksel ve metabolik hareketlilik sağlar. Beyin birtakım hormonlar salgılar. Damarlar genişler, tansiyon düşer, tüm vücuda canlılık ve zindelik gelir” dedi.

KLÂSİK TÜRK VE BATI MÜZİĞİ UYGUN SEÇİM
Bebeklere doğar doğmaz ölçülü ve kaliteli müzik dinletilmesi gerektiğini kaydeden Belgin, klâsik müzik dinleyen çocukların zekâ düzeyinin yüksek olduğunun araştırmalarla tespit edildiğini söyledi. Belgin, ”Bebeklerde yedinci ayda kulak embriyoda tamamlanmış oluyor. Hamile kadınlar, ölçülü, kaliteli müzik dinlesinler. Klâsik Türk ve Batı müziği bu konu için ideal bir seçimdir. Bebeğin işitme ve lisanla ilgili kabiliyetleri 0-4 yaş arasında tamamlanıyor. Lisan konuşma gelişmeyince, zekâ da donuk kalır.” Belgin, müzik dinlemeyen kişinin gelişmesinin zor olduğunu vurgulayarak, bir enstrüman çalan insanla çalmayan arasında fark olduğunu söyledi.

TÜRK MÜZİĞİ BEYNİ UYARIYOR
Belgin, Türk müziğinin çok “itilip kakıldığını,” ancak çok zengin ve içerikli bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, “Bizim müziğimizin ses yapısı diğer müziklerin ses yapısından çok farklı ve daha zengin. Daha aralıklı ve beyni daha fazla uyarıyor. Bu özelliğinden dolayı insanı çok rahatlatan bir yapıya sahip” dedi.

---> Klasik müzik IQ yükseltiyor!

Aklıma şey geldi şimdi bak...

Bizim hastane de bir kadın doğum yapmıştı..

Piercingli,,doğumdan 2 saat sonra kalkıp mini kot eteğini giyen,kulaklık takıp müzik dinleyen,bebek yatağını ince zincirlerle süsleyen ! oldukça dövmeli, sanki 2 saat önce doğumu yapan kendisi değilmiş gibi davranan kadın...

Ben eğitim verirken bu kadına,klasik müziğin zeka gelişimi üzerinde ki etkilerini anlattığımda bana bunun her bebekte aynı olmadığnı,ebeveynlerle alakası olduğunu, bebeğinin zekasının hip-hop,metal (bi kaç bişi daha saydıydı da hatırlamıyorum) dinleyerek gelişeceğine inandığını söyledi..
Çünkü kendisinin tarzı oymuş.. Öyleyse bebeğin tarzı da oymuş..
Bebeğin battaniyesini pembe örttürmeyen, cicili bicili kıyafetlerimizden giydirmemizi istemeyen,kendi özel getirdiği kırmızı tulumun üzerinde resmedilmiş şeytan ve şeytan kulaklı şapkasıyla, o minik ve masum kız çocuğuna çok üzülmüştüm...

Annesi dinlenmek için,geceleri bebeği bebek odasına gönderdiğinde ben inadına klasik müzik açıp,bebeği de pc'nin dibine çekip bebeğe uzun uzun klasik müzik dinletirdim..

Ne feci.. Anne yanında metal...Hemşire yanında Klasik müziik...

Bu çocuğun gelecekteki ruhsal durumu konusunda oldukça endişeliyim p.

Emeğine sağlık aslıcım tşk.ler :)

---> Klasik müzik IQ yükseltiyor!

Hiç alışık olmadığım anne profili xD bence o hiç çocuk doğurmamalıydı çocuğa üzüldüm :)

Rica ederim cnm :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri