KIZLAR MURAT BOZ'la RÖPORTAJ :)

aLp_89

Kayıtlı Üye
Murat Boz

Murat Boz şu sıralar yeni Single çalışmasının çıkış parçası “Uçurum” ile yer alıyor müzik listelerinde. Power Türk ekibi olarak biz de sanatçı ile bir araya gelip çalışmaları hakkında konuştuk.

YENİ BİR SİNGLE ÇALIŞMASI HAZIRLADINIZ. SANIYORUM ALBÜM İÇİN DE ÇALIŞMALARINIZ DEVAM EDİYOR AMA ÖNCELİKLE BU ÇALIŞMA DA EMEĞİ GEÇENLERDEN BAHSEDEREK BAŞLAYALIM RÖPORTAJIMIZA.

Tabiki... Single projemiz, yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştığımız bir proje. Çok değerli isimler ile çalışma fırsatı bulduk bu Single’da. En başta çıkış şarkısı “Uçurum”un bestecisi, en önemli isimlerden biri benim için; Soner Sarıkabadayı. Onunla çalışmak benim için çok büyük bir onur, çok büyük bir gurur. Şarkısı ile kendimi çok daha iyi ifade etmemi sağladı. Bir çok değerli isimle çalıştım, Fettah Can mesela, Türkiye’nin en önemli bestecilerinden birisi. Bir de ilk defa albümümde kendi bestelediğim bir şarkı kullanıyorum. Daha önce “Maximum” albümümde vardı sözü bana ait olan bir parça ama bu albümde “Ötme bülbül”ün hem sözü hem de bestesi bana ait. Umarım dinleyiciler ve izleyiciler beğenirler.

ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA, TEK PARÇALIK ÇALIŞMALAR, İNTERNET ÜZERİNDEN YAYINLANAN TEK PARÇALIK COVER KAYITLARI DAHA TERCİH EDİLİR OLDU. BU KONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

Bence son dönemlerde Korsan ve MP3 arttığı için, müzisyenler de günlük tüketim için bir takım ürünler vermeye başladılar. Bir yandan baktığınızda bu düzenin zorunlu kıldığı bir şey. 15 şarkılık, 10 şarkılık bazen 19 şarkılık albümler de zaman zaman istediğiniz şarkıları gündeme getiremeyebiliyorsunuz. Bu dönemde Single, tek şarkı çok daha moda olacak ve en mantıklı hareket de bu diye düşünyorum. Ben yine albüm yapacağım ama adedi çok olmayacak şarkıların. Ben gerçekten Single’ı insanlara vermenin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Zaten MP3 ve Korsan almış başını gidiyorken,insanların kafasını karıştırmanın çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Yapılması gerekenin, direk adrese teslim tek şarkı ile yapılması gerektiğini düşünüyorum.

SINGLE ÇALIŞMALAR ALBÜM SÜRECİNİ DE HIZLANDIRIYOR SANIRIM. SİZ DE TEMPONUZDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ, BU ALBÜME OLUMLU OLARAK YANSIYOR MU ?

Elbette, doğru bir tespit bu. Single albüm sürecini hızlandırıyor. Çünkü bir hedef koyuyorsunuz kendinize Single’dan sonra albüm. Bu tetikliyor. Öncü bir kuvvet diyebiliriz. O anlamda albümün de habercisi oluyor ve albüm hakkında da fikir veriyor. Mesela Single’ımda kendime ait bir şarkı var, albümümde de olacak. Bunun da habercisi oluyor. Ben son dönemlerde hiç üretmediğim kadar üretkenim ve bunu da sevdikelerim ile, dinleyicilerim ile paylaşmak istiyorum. “Albüm”de de “Uçurum” daki sound devam edecek. Çok birbirinden uzak olmayan soundlarda kaydediyoruz.

ALBÜM YAKIN DİYE DÜŞÜNÜYORUM SÖYLEDİKLERİNİZDEN, BİRAZ BİLGİ VERELİM DİNLEYENLERİNİZE. BU ALBÜMDE ONLARI NELER BEKLİYOR ?

Albüm de yine aynı isimler ile çalışıyoruz öncelikle. Mustafa Ceceli ile bir çalışmamız olacak. Daha önce de bana “Üzüleceksin” adlı şarkımı yapmıştı. Bence Mustafa son yılların yetiştirdiği en önemli bestecilerden. Ben aranjör tarafını biliyordum önceden ama Mustafa şarkı da söylüyor ki çok beğeniyorum. Soner Sarıkabadayı var yine. Soner benim için çok önemli ama sadece albümdeki yeri değil, hayatımda bana verdiği destekler ile, pozitifliği ile çok önemli. Fettah Can ve Özgür Yedievli ile de çalışıyoruz. Stephen Zick benim “Ötme Bülbül” şarkımı aranje etti. Aslında Stephan’ın aranje yaparken benim duygularımı müziğe yansıtıp yansıtamayacağı konusunda büyük endişelerim vardı açıkçası çünkü kendisi sonuçta yabancı ve sözleri bilmiyor ama sağolsun çeviriler ile vermek istediğim bütün duyguyu şarkıya geçirmiş. Albümde az şarkı var çünkü önceden de söylediğim gibi kafa karıştırmamak konusunda kendimizi ikna ettik. Burak Yeter’in de bu konuda fikri katkısı büyük. Yalçın Aşan ve Suat Ateşdağlı’da bu albümde görev alacaklar. Suat Ateşdağlı hem müzik dierktörü hem aranjör olarak yer alacak çünkü onun müzikteki tecrubesine ve öngörüsüne çok güveniyorum. O anlamda da benim için proje de çok önemli bir yerde. Bu güzel ekiple çok uyumlu hareket ediyoruz ve sanıyorum 2009’un bomba albümlerinden bir tanesi olacak.

KLİP ÇALIŞMANIZI TÜLAY İBAK YÖNETMENLİĞİNDE “UÇURUM”A HAZIRLADINIZ. BUNDAN SONRAKİ KLİP ALBÜMÜN ÇIKIŞ PARÇASINA MI GELECEK YOK SA BAŞKA FİKİRLERİNİZ DE VAR MI ?

Klipte en önemli isim klibimizin yönetmeni. Tülay İbak. Daha önce hiç çalışmadığım bir yönetmendi ama iyi ki çalışmışım dedirtti. Bu kadar pozitif bu kadar profesyonel. Buradan başka sanatçı arkadaşlarıma da Tülay ile bir kez çalışmalarını tavsiye derim çünkü onunla çalışırken size tamamen pozitif enerji yüklüyor ve kendinizi çok iyi hissediyorsunuz kamera karşısında. Çok uzun bir çekim oldu. Klipte lambanın sallandığı ve benim senkronlarımın alındığı bir sahne vardı, o sırada dışarıda Sabah Ezan’ı okunuyorudu. Ama hiç yorgunluk hissetmiyordum. Tülay’ın enerjisi hep en yüksek seviyede, hiç hissettirmiyordu. Bundan sonrası için, aslında klip için en önemli şeyin çıkış şarkısının iyi belirlenmiş olması diye düşünüyorum. Açıkçası şu anda albümün klip şarkısını seçmedik. Repertuar toplayıp gözden geçiriyoruz. Buna yönelik çalışmalar yapıyoruz ama klip çekildiğinde çok farklı olacağını düğündüğüm şarkılarım var.

İNTERNET SİTENİZDEN DİNLEYİCİLERİNİZ İLE İLETİŞİMİNİZ NASIL ? MESELA ÇIKIŞ PARÇANIZ İÇİN ANKET YAPMAYI DÜŞÜNÜRMÜSÜNÜZ ?

Şöyle, albümde çıkış şarkısını seçtikten sonra ikinci klip için bir anket yapmayı düşünüyorum. Böyle bir çalışma da dinleyiciler ile fikri anlamda paslaşacağım.

edit: Lınk vermek yasaktır

YAZIN SONUNA YAKLAŞIRKEN KONSER TAKVİMİNİZ NASIL İLERLİYOR ?

Single çıktıktan sonra konser trafiği yoğunlaştı. 10 Ağustos Çeşme konserimiz vardı öncesinde Mersin konseri oldu. Antalya konserimiz oldu. Hepsini sayarsam çok uzun, çok konser var. Sitemden zaten bunları takip edebilirler.

GÖRSEL TASARIMDAN BAHSEDELİM İSTİYORUM BİRAZ DA. ENTERESAN BİR KAPAK TASARIMI OLMUŞ. KİM İLE ÇALIŞTINIZ ALBÜM KAPAĞINI ?

“Uçurum”un fotoğraf çalışmasını sevgili Cem Talu ile yaptık. Kapak çalışması olsun diye değil de, Gladyatör ve savaşçı Murat Boz fikri ekip olarak aklımıza gelen bir fikirdi. Biz bu endüstride gerçekten çok şeyle savaşıyoruz. “MP3” ile “Korsan” ile. Zor şartlar altında kaliteli işler yapmaya devam edenlerden biri de Murat Bozdur, dimdik ayaktadır ve devam ediyordur mesajı vermek için bu kapağı tasarladık. Yani yoksa yakışıklı bir adamı giydirelim kapağa koyalım fikrini bu çalışmada göz önünde bile bulundurmadık pek. Daha çok insanlara bir şey anlatmaya bir mesaj vermeye çalıştık ve sanırım hemen yerini buldu ki insanlardan geri dönüşünü çok çabuk aldık. Müziğimiz ile savaşıyoruz.

POWERTÜRK'ten ALINTIDIR .

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri