Kızlar Eve Kapatılacak

Mastor

Kayıtlı Üye
medya.php


Dinsel referanslar üzerine şekillenen zorunlu eğitim fiilen 4 yıla iniyor. Açıköğretim sistemi kapsamında öğrencilere 4. sınıftan sonra eğitime evlerinde devam etmelerine izin verilecek.

AKP’nin 8 yıllık kesintisiz eğitimin kademelere bölünmesini öngören yasa önerisinde, Bakanlar Kurulu’na “örgün eğitimden açıköğretime geçiş kararını” alma yetkisi verildi. Hükümetin 28 Şubat’ın yıldönümüne kadar TBMM’den çıkarmayı planladığı yasa önerisine göre öğrenciler 4. sınıftan sonra zorunlu eğitim kapsamında belirlenecek açıköğretim programlarında okula gitmeden okuyabilecek. Öneride, FATİH Projesi kapsamında yapılacak ihalelerin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulması da sağlandı.

AKP’nin önceki gün TBMM’ye sunduğu ve 28 Şubat’ın yıldönümüne kadar TBMM’den çıkarmayı planladığı yasa önerisi, kesintisiz eğitim sisteminin kademelere ayrılmasının yanı sıra örgün eğitimin açıköğretimle de kesintiye uğramasına olanak veriyor. Öneriye göre, 8 yıllık ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için birinci kademe 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ise ikinci kademe olmak üzere ikili bir yapıda örgütlenecek. Söz konusu iki kademenin yanı sıra bugüne kadar örgün eğitim ile yapılan zorunlu eğitime açıköğretim alternatifi de getirilecek. İlköğretim birinci kademenin ardından öğrenciler ikinci kademeyi açıköğretim aracılığıyla okuyabilecek.

Bakanlar Kurulu, hem kesintili eğitim modeline geçiş tarihine hem de hangi açıköğretim programlarının zorunlu eğitim kapsamına alınacağına karar verecek.

Zorunlu eğitim kapsamında örgün eğitimden açıköğretime geçiş aynı zamanda türbanın resmen ilköğretime inmesi anlamını da taşıyor. 4 yıllık temel eğitimin ardından öğrenciler, ikinci kademede herhangi bir okula devam etmeden açıköğretime giderek zorunlu eğitime devam edecek. Böylece türbanlı öğrencilerin açıköğretim sistemini kullanarak ilköğretimi bitirmeleri sağlanacak.

Kuran kursuna...

Açıköğretim kapsamında bugün, ilköğretime başvurmak için özel eğitime muhtaç, tutuklu, hükümlü, ıslahevindekiler ve bir yıldan fazla süreli kamu görevlisi ebeveynine bağlı olarak yurtdışına çıkmak zorunda kalanların dışında 15 yaş sınırı bulunuyor. Teklifle birlikte söz konusu sınırın 10 yaşa inmesi, küçük öğrencilerin örgün eğitimden kopartılarak Kuran kurslarına gitmelerine de olanak verecek.

Açıköğretim sistemi kapsamında öğrenciler okula gitmeden evlerinde eğitime devam ederek yalnızca dönem sonlarında merkezi sınavlara giriyor.

Kaynak.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst