sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Kıpkırmızı bu meyve sağlık saçıyor! Lezzetli yiyecekler yaptığınız kızılcığın sağlık faydaları...
Kızılcık meyvesi genellikle dizanteri ve ishal tedavisinde kullanılır.
İshal tedavisi için kızılcık reçetesi geleneksel bir tarifle hazırlanır.
9 adet kızılcık birkaç dilin armutla ve fındık kabuğuyla karıştırılır. Bu karışım sıcak suda kaynatılır. Ilık halde tüketilen bu kızılcık çayı ishale karşı oldukça etkilidir.
Kızılcık meyvesinin sağlık faydalarını ve tedavi yöntemlerini uygularken kızılcık meyvesinin yaprakları dahil tüm bölümlerinin astrenjan özelliği olduğunu ve tanik asit içerdiğini unutmayın.
Kızılcığın bu astrenjan özelliği kanama durdururcu olduğu gibi, sindirim kanalıyla meydana gelen zehirlenmelerde mukozayı büzüştürür ve damarları sertleştirir.
Bu nedenle fazla tüketilmemelidir.
Kızılcık meyvesi ya da kızılcık yaprakları kullanılarak yapılan bir karışım egzama benzeri cilt hastalıklarına, bağırsak parazitlerine ve gut hastalığına iyi gelir.
Bu karışımı yapmak için 50g kızılcığı 250ml yemeklerde ve içkilerde kullanılan alkolün içerisinde ezin. Bu karışımı 15 gün boyunca dinlendirip süzün.
15 gün sonra karışım hazır olduğunda günde 10-15 damla günde 3 kez tüketebilirsiniz.
Kızılcık, astrenjan içermesinden dolayı hastalık krizlerini yatıştırma özelliğine sahiptir.
Uzun yıllar sıtma gibi nöbetli hastalıkların tedavisinde kinin olarak kullanılmıştır.
Kızılcık çayının ateş düşürücü ve vücut ağrılarını yatıştırıcı özelliği vardır.
Kızılcık ve kızılcık ağacından yapılan çaylar istifra eden, ateşli hastaları rahatlatır ve iyileştirir.
Kızılcık meyvesi genellikle dizanteri ve ishal tedavisinde kullanılır.
İshal tedavisi için kızılcık reçetesi geleneksel bir tarifle hazırlanır.
9 adet kızılcık birkaç dilin armutla ve fındık kabuğuyla karıştırılır. Bu karışım sıcak suda kaynatılır. Ilık halde tüketilen bu kızılcık çayı ishale karşı oldukça etkilidir.
Kızılcık meyvesinin sağlık faydalarını ve tedavi yöntemlerini uygularken kızılcık meyvesinin yaprakları dahil tüm bölümlerinin astrenjan özelliği olduğunu ve tanik asit içerdiğini unutmayın.
Kızılcığın bu astrenjan özelliği kanama durdururcu olduğu gibi, sindirim kanalıyla meydana gelen zehirlenmelerde mukozayı büzüştürür ve damarları sertleştirir.
Bu nedenle fazla tüketilmemelidir.
Kızılcık meyvesi ya da kızılcık yaprakları kullanılarak yapılan bir karışım egzama benzeri cilt hastalıklarına, bağırsak parazitlerine ve gut hastalığına iyi gelir.
Bu karışımı yapmak için 50g kızılcığı 250ml yemeklerde ve içkilerde kullanılan alkolün içerisinde ezin. Bu karışımı 15 gün boyunca dinlendirip süzün.
15 gün sonra karışım hazır olduğunda günde 10-15 damla günde 3 kez tüketebilirsiniz.
Kızılcık, astrenjan içermesinden dolayı hastalık krizlerini yatıştırma özelliğine sahiptir.
Uzun yıllar sıtma gibi nöbetli hastalıkların tedavisinde kinin olarak kullanılmıştır.
Kızılcık çayının ateş düşürücü ve vücut ağrılarını yatıştırıcı özelliği vardır.
Kızılcık ve kızılcık ağacından yapılan çaylar istifra eden, ateşli hastaları rahatlatır ve iyileştirir.