Kızartma Kabak Mussakkası

ashli

Bayan Üye
KIZARTMA KABAK MUSSAKKASI

1 kg kabak
250 gr kuzu kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı

Kabakların kabukları soyulur, doğranır , kızgın yağda altın rengi kızartılır, bir tencereye konur. Tavaya sıvı yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir. Üzerine kıyma ve tuz eklenir. Karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Son olarak rende domates eklenir, 5 dakika daha pişirilir. Hazırlanan kıymalı karışım kızarmış kabağın üzerine dökülür. Orta ateşe yerleştirilir. 15-20 dakika pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst