Kızarmış Pilav (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
kizarmis-pilav-besin-1.jpg



içindekiler

* 1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice)
* 2 adet yeşil soğan
* 2 yumurta
* 124 gr küçük donmuş karides (yaklaşık 30 küçük parça)
* 100 gr tavuk göğsü
* 1 adet küçük boy havuç (bulabilirseniz konserve olarak satılan bamboo shoots - bambu filizi - kullanabilirsiniz)
* 4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın)
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ

hazırlanışı

* Bir tencereye 1.5 su bardağı kaynar su koyun. Tuz ekleyin. Orta ateşte su fokurdayıncaya kadar kaynatın ve içine pirinci ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
* Pişen pirinci hafifçe alt-üst edin ve soğuması için bir kenarda bekletin.
* Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin. Üstüne 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin. Karıştırıp, bir süre bekletin.
* Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin. Bezelye ve havucu, diriliği gitmeyecek şekilde 7-8 dakika haşlayın. Süzdürün.
* Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın.
* Karidesi buzluktan çıkarın. Çözdürmeden kaynayan su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayıp, süzdürün.
* Bir kasenin içine yumurtaları kırın. 1 tatlı kaşığı yeşil soğan ve bir fiske tuz ekleyin. Çatalla iyice çırpın.
* Wok'u iyice kızdırın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltın ve çubukla ya da tahta kaşıkla hızlı hızlı çevirip pişirin ve bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük küçük parçalara bölün. Pişen yumurtaları başka bir kaseye alın.
* Wok'un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın. Arkasından tavuğu ekleyin. 1-2 dakika kadar çevirmeden bekleyin. Daha sonra kaşıkla, hızlı hızlı çevirerek 4-5 dakika kadar tavuğu kavurun.
* Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin.
* Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın. Isınına kadar yüksek ateşte hepsini kavurun.
* Son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.

açıklama & notlar

* Kızarmış pilavın hazırlama aşaması biraz uğraştırıcı olsa da son haline gelmesi birkaç dakika sürüyor çünkü Çinliler yiyeceklere büyük saygı gösteriyor ve onları çok fazla pişirmiyor. Yiyecekler hafif diri ve renkleri kaybolmamış halde kalıyor.
* Bu tarifte bulabilirseniz havuç yerine konserve bambu filizi (bamboo shoots) kullanabilirsiniz.
* 1 cup=250 ml.'lik su bardağı
* Wok: Çin mutfağında, yemek pişirmek için kullanılan, yukarı doğru ağzı genişleyen bir tava.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst