Kizarmis Pasta

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER

Hamuru için:

2 su bardagi un

Yarim tatli kasigi tuz

Yarim tatli kasigi tarçin

2 yemek kasigi pudra sekeri

2 yemek kasigi sivi yag

1 yemek kasigi limon suyu

7 yemek kasigi maden suyu

Kizartmak için yeteri kadar sivi yag

Kremasi için :

3 adet yumurta

Yarim su bardagi toz seker

2,5 yemek kasigi un (silme)

1 su bardagi süt

YAPILIŞ TARİFİ

Unun ortasini açin. Tuz, tarçin, pudra sekeri ile karistirin.
Sivi yag, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika
yogurun. Humuru 1,5-2 saat oda sicakliginda dinlendirin.
Hamuru iki esit parçaya ayirin. Unlanmis tezgaha kalinca
açin. Ortadan ikiye katlayip tekrar açin. Bu islemi 3-4 kez
tekrarlayin.Hamuru unlanmis bir oklava ile çok ince açin.
10 cm çapinda yuvarlaklar kesin. Yagi isitip elde ettiginiz
hamur parçalarini bu yagda kizartin.Kremayi hazirlamak
için yumurta sarisini sekerin yarisi ile mikserde çirpin.
Mayonez kivaminda açik sari bir karisim elde edince un
ilave edin. Sütü kalan seker ile kaynatin. Kaynamis sekerli
sütün yarisini yumurta sarisina ekleyin. Sonra tüm malze-
meyi süt tenceresinde birlestirin. Kisik ateste kaynama
derecesine getirip 2 dakika pisirin. Vanilyayi ekleyip atesten
alin. Sogurken üzeri kabuk tutmamasi için pudra sekeri
serpin. Kizarmis hamurun üzerine bolca krema koyup
mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst