ashli
Bayan Üye
Kızarmış Ekmekli Dondurma
4 kişilik
Hazırlama Süresi:30 dk
malzemeleri
4 dilim tost ekmeği
400 gr kaymaklı dondurma
1 yumurta sarısı
1 yumurta
150 ml krema
5 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı süt
Süslemek için
Birkaç dilim taze meyve
Birkaç nane yaprağı
hazırlanışı
Ekmekleri çaprazlama ortadan ikiye kesip kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. Süt, yumurta, yumurta sarısı, krema, vanilya, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.
Ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Ekmekleri servis tabağına yerleştirip üzerlerine dondurmayı paylaştırın. Meyve dilimleri ve nane yapraklarıyle süsleyip servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama Süresi:30 dk
malzemeleri
4 dilim tost ekmeği
400 gr kaymaklı dondurma
1 yumurta sarısı
1 yumurta
150 ml krema
5 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı süt
Süslemek için
Birkaç dilim taze meyve
Birkaç nane yaprağı
hazırlanışı
Ekmekleri çaprazlama ortadan ikiye kesip kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. Süt, yumurta, yumurta sarısı, krema, vanilya, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.
Ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Ekmekleri servis tabağına yerleştirip üzerlerine dondurmayı paylaştırın. Meyve dilimleri ve nane yapraklarıyle süsleyip servis yapın.