matrock_guzel
Bayan Üye
MALZEMELER
Vanilyalı Maraş Dondurma
Cornflakes
2 adet yumurta
vanilya
tarcin
HAZIRLANMASI
Dondurmayı yumurtadan biraz büyük toplar seklinde parçalayın üzeri kağıt pecete ile kaplanmış bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin.Yumurtayı vanilya ile iyice çırpın. Cornflakes"i mutfak robotunda toz haline getirin ve içine yarım çay kaşığı kadar tarçın atın.Buzluktan çıkardığınız dondurmayı önce yumurtaya sonra cornflakese bulayıp tekrar buzlukta bir saat kadar bekletin.Bekletme işleminden sonra cornflakes"e bulama işlemini tekrarlayın. Dondurmanın dışı iyice kaplanmış olmalı gerekiyorsa bir kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz..Cornflakes"e bulama işlemi bittikten sonra dondurmayı buzlukta bir gun daha bekletin ve kızgın yağda 15-20 saniye kadar kızartıp alın.Dondurmanızı mevsim meyveleri veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun...
İkinci bir kızarmış dondurma tarifi;
1 kg dondurma (oldukça sert maraş dondurması tavsiye edilir)
100 Gr. kornflakes
1 kabartma tozu
2 bardak un
1 bardak nişasta tozu
Yapılışı:
Dondurma elma büyüklüğünde parçalara kesilerek bir kabın içerisine konulan kornflakesin içerisinde üzeri kapatılacak kadar kornflakes kaplanacak şekilde iyice yuvarlak hale getirilerek derin dondurucuya atılır. nişasta,un,yumurta ve kabartma tozu ile hamur hazırlanır derin dondurucuda iyice sertleşen dondurma hamura bulanarak kızmış olan yağın içine atılır.hamur kızardıktan sonra yağdan çıkartılır ve üzerine 2 çorba kaşığı kadar bal dökülür
Son düzenleme: