Malzemeler,
9 yaprak lazanya
400 gr kıyma
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
2 sivri biber
2 kereviz sapı
2 havuç
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
Beşamel Sos İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı,
- Soğanı ve sarımsağı küçükküçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Kıymayı da ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Ardından salça ekleyin.
- Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin.
- Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayarak ilave edin.
- Domatesin 2 tanesini rendeleyip su ile birlikte kıyma karışımına ekleyerek orta ateşte pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuzu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın. Üzerine yan yana üç lazanya dizin. Üzerine beşamel sosun üçte birini yayın ve kıymalı harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.
- En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.