Kıtır Kurabiye (Alman)
60 adet için malzeme
Hamur:
2 yumurta akı
100 g rendelenmiş sütlü çikolata
200 g şeker
1 paket vanilya
1 kaşık ucu tarçın
200 g dövülmüş fındık.
Garnitür.
200 g pasta çikolatası.
Yapılışı
Hamur: Yumurta aklarını sert köpük haline getirin. Kalan malzemeleri çikolata ile karıştırın hepsini köpüğe karıştırın hamur yoğurun. Masaya şeker serpin hamurdan rulo yapın ruloyu 2 saat buzdolabında soğutun. Ruloyu kesin. Kurabiyeleri kağıtlanmış bir tepsiye dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Garnitür: Soğuduktan sonra kurabiyeleri çikolataya batırın ve kurumaya bırakın.
60 adet için malzeme
Hamur:
2 yumurta akı
100 g rendelenmiş sütlü çikolata
200 g şeker
1 paket vanilya
1 kaşık ucu tarçın
200 g dövülmüş fındık.
Garnitür.
200 g pasta çikolatası.
Yapılışı
Hamur: Yumurta aklarını sert köpük haline getirin. Kalan malzemeleri çikolata ile karıştırın hepsini köpüğe karıştırın hamur yoğurun. Masaya şeker serpin hamurdan rulo yapın ruloyu 2 saat buzdolabında soğutun. Ruloyu kesin. Kurabiyeleri kağıtlanmış bir tepsiye dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Garnitür: Soğuduktan sonra kurabiyeleri çikolataya batırın ve kurumaya bırakın.