AySe^^
Bayan Üye
Kişnişli Gerdan Çorbası
Malzemesi:
1 adet kuzu gerdanı
2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı beyaz
toz karabiber
1 yemek kaşığı toz kişniş
2 yemek kaşığı tereyağı
Sebze buketi (havuç, kabak, soğan, defne yaprağı, tane karabiber)
Terbiyesi için:
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
4 adet yumurta
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Önce kuzu gerdanını temizleyin. Tencereye gerdan, sebze buketi ve suyu koyun. Etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Et suyunu süzgeçten süzdürün; etleri tel tel didikleyin. Et suyunu ocağa koyun. Etleri ilave edip terbiye malzemesini karıştırın; et suyundan 2-3 kepçeyi terbiye karışımına dökün.
Ağır ateşte et suyuna terbiyeyi yedirin, bir taşım kaynatın. Tavada tereyağını kızdırıp kişniş ilave edin. Çorbanın içine katın. Tuzu ve biberini kontrol edip servis edin.
Afiyet Olsun