Salvo
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Kimyon
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
Bulgurun üzerine üstünü kapatacak kadar sıcak su konulur. Bulgurun şişmesi beklenir.
Diğer yandan minik minik doğranmış kuru soğanlar yağda kavrulur.
Kavrulan soğanlara salça ilave edilir.
En son üzerine suyunu çeken bulgur konulup kavrulmaya devam edilir.
Bulgur da kavrulduktan sonra kimyon serpilip soğumaya bırakılır.
Soğuyan karışıma kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenip karıştırılır.
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Kimyon
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
Bulgurun üzerine üstünü kapatacak kadar sıcak su konulur. Bulgurun şişmesi beklenir.
Diğer yandan minik minik doğranmış kuru soğanlar yağda kavrulur.
Kavrulan soğanlara salça ilave edilir.
En son üzerine suyunu çeken bulgur konulup kavrulmaya devam edilir.
Bulgur da kavrulduktan sonra kimyon serpilip soğumaya bırakılır.
Soğuyan karışıma kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenip karıştırılır.