$owaLyé
Kayıtlı Üye
Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle metabolizma kendini koruma altına alıyor ve çalışma hızı düşerek kalori yakımı yavaşlıyor. Bu nedenle besin tüketiminde değişiklik olmamasına rağmen kilo almak kolaylaşıyor.
Kışın ana görevi vücudu ısıtmak olan metabolizma soğuğa dirençli olmak için fazla enerji harcamak istemiyor. Bu dönemde yeme ihtiyacının arttığını belirten Diyetisyen Berrin Yiğit, kış aylarında vücut direncini düşürmeden formda kalabilmek için doğanın sesine kulak vermek gerektiğini söylüyor.
VÜCUDUN KALORİFERİ OLAN GIDALAR
Soğuk ve kapalı kış günlerinde pasif olan metabolizma hem daha yavaş çalışıyor hem de negatif bir ruh hali yaratıyor. Sürekli bir şeyler yeme ihtiyacını artıran bu durum daha rahat kilo alımına yol açıyor. Metabolizmanın normal hızda çalışabilmesi için kış aylarında içten ısınmayı sağlayacak besin içeriğinin önemli olduğunu belirten Berrin Yiğit, Metabolizmayı hızlandırarak, vücudu ısıtan bazı gıdaları diyetimize ekleyerek kış aylarında yavaşlayan vücut çalışma hızını arttırmak mümkün ; diyor.
Yiğit, Vücudun kaloriferi diye nitelendirebileceğimiz besinleri ise şöyle sıralıyor. Kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta, ıspanak, maydanoz, pırasa, lahana, gibi yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar, limon, pul biber, karabiber, zencefil gibi baharatlar ve aroma vericiler
Kışın ana görevi vücudu ısıtmak olan metabolizma soğuğa dirençli olmak için fazla enerji harcamak istemiyor. Bu dönemde yeme ihtiyacının arttığını belirten Diyetisyen Berrin Yiğit, kış aylarında vücut direncini düşürmeden formda kalabilmek için doğanın sesine kulak vermek gerektiğini söylüyor.
VÜCUDUN KALORİFERİ OLAN GIDALAR
Soğuk ve kapalı kış günlerinde pasif olan metabolizma hem daha yavaş çalışıyor hem de negatif bir ruh hali yaratıyor. Sürekli bir şeyler yeme ihtiyacını artıran bu durum daha rahat kilo alımına yol açıyor. Metabolizmanın normal hızda çalışabilmesi için kış aylarında içten ısınmayı sağlayacak besin içeriğinin önemli olduğunu belirten Berrin Yiğit, Metabolizmayı hızlandırarak, vücudu ısıtan bazı gıdaları diyetimize ekleyerek kış aylarında yavaşlayan vücut çalışma hızını arttırmak mümkün ; diyor.
Yiğit, Vücudun kaloriferi diye nitelendirebileceğimiz besinleri ise şöyle sıralıyor. Kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta, ıspanak, maydanoz, pırasa, lahana, gibi yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar, limon, pul biber, karabiber, zencefil gibi baharatlar ve aroma vericiler