ashli
Bayan Üye
KIŞ TAHILLARI PÜRELERİ
Bezelye, nohut, bakla, fasulye, mercimek gibi tahılları bir gece tatlı suda bırakınız. Sonra soğuk su ile bir tencereye koyup tereyağı, 2-3 coğan, tuz ve biber, maydanoz ilâve edip ateşe sürünüz. Tahta kaşıkla karıştırarak iyice pişince indirip elekten geçiriniz. Bir kuşhaneye 200 gram tereyağı koyup eriyince çok ince kıyılmış 2 diş sarmısak karıştırınız. Sonra püreyi de süt ya da etsuyu ile gevşetip ilâve ediniz. Çorbalar için yapılacak püreyi elekten kolayca geçirmek için fazlaca sulandırınız.
Bezelye, nohut, bakla, fasulye, mercimek gibi tahılları bir gece tatlı suda bırakınız. Sonra soğuk su ile bir tencereye koyup tereyağı, 2-3 coğan, tuz ve biber, maydanoz ilâve edip ateşe sürünüz. Tahta kaşıkla karıştırarak iyice pişince indirip elekten geçiriniz. Bir kuşhaneye 200 gram tereyağı koyup eriyince çok ince kıyılmış 2 diş sarmısak karıştırınız. Sonra püreyi de süt ya da etsuyu ile gevşetip ilâve ediniz. Çorbalar için yapılacak püreyi elekten kolayca geçirmek için fazlaca sulandırınız.