ashli
Bayan Üye
Kırmızı eti rahatlıkla tüketebilirsiniz ama kararında olsun..
İnsanlar çoğu kez kırmızı etin zararlı olduğunu düşünüyor. Sorunun kaynağı ise kırmızı eti ne sıklıkla, nasıl ve ne kadar yememiz gerektiğini bilmemekten kaynaklanıyor. Sağlıklı olmak adına kırmızı eti kararında tüketin...
KIRMIZI ETİ YETERİ KADAR TÜKETİN
Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımının karşılanmasını sağlayacaktır. Fazla protein tüketmek, idrarla kalsiyum atılımına neden olur ve bu da uzun dönemde, kemikler için risk oluşturur. Kırmızı et doymuş ve trans yağ içerir, doymuş yağ miktarı ve kolesterol açısından ileride sorun yaşanmaması için dikkatli tüketilmelidir.
YAĞDA KIZARTMA YERİNE FIRIN YA DA IZGARA
Etleri yağda kızartmak yerine haşlama, fırınlama veya ızgara gibi pişirme şekilleri tercih edilmelidir. Etli sebze yemeklerinde yağ kullanmamak daha doğru olur. Az pişmiş ya da çok pişmiş etler tercih edilmemeli. Hızlı pişirilen ette protein ve B vitamin kaybı oluşur.
HAMİLELİK DÖNEMİNDE KIRMIZI ET TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN
Kırmızı et, bitkisel kaynaklı gıdalar ile kıyaslandığında çok yüksek miktarda demir içerir. Bu sebeple kadınların, hamilelik, emzirme ve adet dönemlerinde artan demir ihtiyacı için kırmızı et tüketimine özen göstermeleri gerekir. Demir, kandaki oksijenin dokulara taşınmasını sağlayan hemoglobini üretmek için gereklidir. Kansızlık problemi için özellikle kadınların kırmızı et tüketimine özen göstermeleri gerekir. Haftada iki kez kırmızı eti beslenmenize eklemek kırmızı kan hücreleri için önemlidir.
Şamdan Plus/Banu Kazanç
İnsanlar çoğu kez kırmızı etin zararlı olduğunu düşünüyor. Sorunun kaynağı ise kırmızı eti ne sıklıkla, nasıl ve ne kadar yememiz gerektiğini bilmemekten kaynaklanıyor. Sağlıklı olmak adına kırmızı eti kararında tüketin...
KIRMIZI ETİ YETERİ KADAR TÜKETİN
Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımının karşılanmasını sağlayacaktır. Fazla protein tüketmek, idrarla kalsiyum atılımına neden olur ve bu da uzun dönemde, kemikler için risk oluşturur. Kırmızı et doymuş ve trans yağ içerir, doymuş yağ miktarı ve kolesterol açısından ileride sorun yaşanmaması için dikkatli tüketilmelidir.
YAĞDA KIZARTMA YERİNE FIRIN YA DA IZGARA
Etleri yağda kızartmak yerine haşlama, fırınlama veya ızgara gibi pişirme şekilleri tercih edilmelidir. Etli sebze yemeklerinde yağ kullanmamak daha doğru olur. Az pişmiş ya da çok pişmiş etler tercih edilmemeli. Hızlı pişirilen ette protein ve B vitamin kaybı oluşur.
HAMİLELİK DÖNEMİNDE KIRMIZI ET TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN
Kırmızı et, bitkisel kaynaklı gıdalar ile kıyaslandığında çok yüksek miktarda demir içerir. Bu sebeple kadınların, hamilelik, emzirme ve adet dönemlerinde artan demir ihtiyacı için kırmızı et tüketimine özen göstermeleri gerekir. Demir, kandaki oksijenin dokulara taşınmasını sağlayan hemoglobini üretmek için gereklidir. Kansızlık problemi için özellikle kadınların kırmızı et tüketimine özen göstermeleri gerekir. Haftada iki kez kırmızı eti beslenmenize eklemek kırmızı kan hücreleri için önemlidir.
Şamdan Plus/Banu Kazanç
Son düzenleme: