Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
Yarım kg kıyma
2 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte iyice kavurun, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Ilıması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Domates suyu ile hazırladığınız sosla yufkanın her yerini ıslatın, ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine karışım sürmeden sigara böreği yapar gibi istediğiniz büyüklükte kesin.
Her parçanın kalın kenarına kavrulmuş kıyma yerleştirdikten sonra sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Kalan domates suyu karışımı ile böreklerin üstlerini ıslatın. Orta kısımlarını bıçakla keserek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN