AySe^^
Bayan Üye
Malzemeler :
- 1 Kg Kırmızı Biber
- 400 gr Orta Yağlı Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 1 demet Maydanoz
- 2 Kahve Fincani Pirinç
- 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çorba kaşığı Salça
- 1 Adet Domates
- 1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
- 1 Çay kaşığı Dolma Baharı
- Tuz, Karabiber
- 1 Adet Et Suyu tableti
Biberlerin sap kısmından kapak keselim. Kıymayı pirinci, küçük, küçük doğranmış soğanları,ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım. Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım. Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim. Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Ağır ateşte pişirelim.
Afiyet Olsun