'Kırgız halkı, referandumda tercih ettiği parlamenter yönetim sistemini tanıyacak'

Aracely

Eluveitie
Bayan Üye
Kırgız halkı referandumda tercih ettiği parlamenter yönetim sistemini tanıyacak'
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ülke genelinde oy kullanma işleminin olaysız başladığını belirterek Kırgız halkının referandumda tercih ettiği parlamenter yönetim sistemini tanıyacağını söyledi.

Başkent Bişkek'te müzik okulundaki 1216 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra basına açıklama yapan Otunbayeva seçimlerin olaysız geçeceğinden umutlu olduğunu belirtti. Otunbayeva ''Bunun için çok emek sarfettik. Vatandaşlar bugün oyunu kullanarak iktidarını seçecek'' dedi.

Roza Otunbayeva seçim sürecinin çok şeffaf olacağını ve kimsenin ülkeyi istikrarsızlığa sokmaya gücü yetmeyeceğini vurguladı.

''Kırgız halkı referandumda tercih ettiği parlamenter yönetim sistemini koruyacaktır'' diyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı farklı görüşteki partilerin meclise girmesini memnuniyetle karşılayacağını yaklaşacağını aktardı.

Seçime katılan 29 partinin bazı liderlerinin kampanya sürecinde stratejik partner ülke liderleriyle görüşmelerinden rahatsız olmadığını anımsatan Otunbayeva ''Özellikle Ata Jurt (Ata Yurt) Partisi liderlerinin Astana'ya yaptıkları ziyaret bu partinin gözünü açtı ve meclise girecek partinin üzerine düşecek sorumluluğunu anladılar. Bu parti komşu ülkeleriyle dostluk içinde olmanın yanı sıra kendi halkıyla ve etnik azınlıklarıyla iyi ilişkiler kurmak zorunda olduklarını anladı'' diye konuştu.

Kırgızistan'da 120 sandalyeli meclise girmek için 29 partiden toplam 3 bin 480 aday yarışıyor.​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri