Kireç Suyunda Ceviz Reçeli

ashli

Bayan Üye
KİREÇ SUYUNDA CEVİZ REÇELİ

MALZEMESİ
50 Adet ceviz (yeşil, küçük)
1 Kg. toz şeker
3 Bardak su
1 Limon suyu
1 Tutam karanfil
Kireç suyu

YAPILIŞI
1 Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız.
2 Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün bekletiniz.
3 Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız.
4 Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız.
5 Üç bardak su ile şekeri kaynatınız.
6 İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil hatırınız.
7 Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz.
8 Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz.
9 8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız, soğumaya bırakınız.

Kireç suyu elde edilişi;
Büyük bir tencerede 1 kg. sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz. Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız. En son suyu alıp kireci atınız. Bu suyu kullanınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst