sllsn
Bayan Üye
Kıbrıs tatlısı için gerekli malzemeler
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağından iki parmak eksik ayçiçek yağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Kreması için
1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak gerekiyor .Su ve şeker tencereye alınır orta ateşte 10 dakika kaynatılır soğuması için bir kenara alınır.Ardından derin bir kaba toz şeker ve yumurtalar alınır ister elde ister mikserle 5 dakika çırpılır ve diğer kalan malzemelerde eklenerek hepsi birlikte çırpılarak kek hamuru hazır edilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar fırında tutulur.Pişen kek ılındıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çektirilir.Bir tencereye krema malzemeleri alınır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kremaya bir paket toz kremşanti dökülür hepsi birlikte iyice çırpılır.Hazır olan kremayı şerbetli kekin üzerine döküp iyice yayılır.Üzeri hindistan cevizi ve cevizle süslenir ve servise hazır edilir..
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağından iki parmak eksik ayçiçek yağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Kreması için
1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak gerekiyor .Su ve şeker tencereye alınır orta ateşte 10 dakika kaynatılır soğuması için bir kenara alınır.Ardından derin bir kaba toz şeker ve yumurtalar alınır ister elde ister mikserle 5 dakika çırpılır ve diğer kalan malzemelerde eklenerek hepsi birlikte çırpılarak kek hamuru hazır edilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar fırında tutulur.Pişen kek ılındıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çektirilir.Bir tencereye krema malzemeleri alınır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kremaya bir paket toz kremşanti dökülür hepsi birlikte iyice çırpılır.Hazır olan kremayı şerbetli kekin üzerine döküp iyice yayılır.Üzeri hindistan cevizi ve cevizle süslenir ve servise hazır edilir..
Son düzenleme: