Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
1 paket hazır toz krema
Şurup için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
- Bir tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika kaynatınız.
- Limon suyunu ilave edip şurubu soğumaya bırakınız.
- Fırınınızı 170 derecede ısıtınız.
- Bir kaba yumurtaları kırınız, şekeri ilave edip mikserle iyice çırpınız.
- Yağı ilave edip çırpmaya devam ediniz.
- Galeta ununu, Hindistan cevizini, ceviz içini ve vanilyayı ilave edip güzelce karıştırınız.
- Uygun bir pişirme kabını yağlayıp karışımı kaba dökünüz.
- Yarım saat kadar pişirdikten sonra fırından çıkarınız.
- Soğumuş olan şurubu tatlınızın üzerine dökünüz.
- Tatlınızı soğuması ve şurubunu çekmesi için bekletiniz.
- 1,5 su bardağı süte bir paket hazır toz kremayı karıştırıp 3 dakika kadar mikserle çırpınız.
- Hazırladığınız krema ile tatlınızın üzerini kaplayınız.
- Toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis ediniz.
- Afiyet Olsun.