Kestaneli Ve Arpacık Soğanlı Yahni

İnci

1907
Prenses
Karin Epik

2 baş soğan
500 gram kuzu veya dana kuşbaşı
500 gram kestane
500 gram arpacık soğan
2 çorba kaşığı salça (ya da 3-4 rendelenmiş domates)
4 defne yaprağı
2-3 karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
Kestanelerin kabuğunu yarıp, ısıtılmış fırında pişirin ve soyun. Arpacık soğanları az tereyağı ve sıvıyağ karışımında 3 dakika kadar pişirin. 2 baş soğanı ince doğrayın, sıvıyağda renk değiştirene kadar pişirin. Eti ekledikten sonra biraz karıştırın. Kısık ateşte az su, tuz ve biberie pişirin. Önce kestaneleri ekleyin. 10-15 dakika sonra arpacık soğanı, rendelenmiş domatesi, defne yapraklarını, karanfil ve tarçını ekleyin; birkaç dakika daha pişirin. Soğanların dağılmaması ve fazla pişmemesine dikkat edin. Kuşbaşı yerine kıyma da kullanabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst