Kestaneli Pilav

İnci

1907
Prenses
6 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak et suyu
10-12 kestane
2 çorba kaşığı fındık yağı
Tuz

Kestanelerin her birine bıçak yardımıyla birkaç yerinden delikler açın. Bir tencereye alıp üzerine örtecek kadar su ilave edin ve kestaneler dağılmayacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup bir kenarda bekletin.
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvıyağını bir tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak kavurun. Tuz ve sıcak suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp kestaneleri ilave edin ve 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
 
---> Kestaneli Pilav

tatlım bn kestane sevmem (L)

14 tane vardı bitti :)

paylaştığım sitede amator yemeklerde var yani doğal oalrak ondan 14 tane açtım :pp
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst