Kestaneli Lahana Sarma

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Küçük lahana (yaprakları ince olacak) 1 Adet
Pirinç 2 Su Bardağı
Soğan 2 Adet
Çam fıstığı 1 Çorba Kaşığı
Kuşüzümü 1/2 Çorba kaşığı
Kestane 1/2 Kg
Komili Riviera zeytinyağı 1,5 Su Bardağı
Taze soğan 1 Demet
Maydanoz 1 Demet
Dereotu 1 Demet
Taze nane ya da kuru nane 1 Demet
Tuz 1.5 Tatlı Kaşığı
Yenibahar 1 Paket
Tarçın 1/2 Paket
Toz şeker 2,5 Tatlı Kaşığı
Limon 1 Adet
Su 6 Su Bardağı

YAPILIŞI:
1- Lahana yapraklarını yırtmadan ayıklayıp kaynar suya atın. Pişirmeden, sarılabilecek kadar yumuşatın. Lahana yapraklarını kaynar sudan çıkarıp, sarmanın büyüklüğüne göre parçalara ayırın, soğumaya bırakın.
2- Pirinci kaynar suda bir süre bekletin.
3- Soğanları rendeleyin.
4- Kestanelerin kabuğunu çizdikten sonra birkaç dakika kaynar suya atın. Kestaneleri bıçak ucu yardımıyla, fazla dağılmadan muntazam şekilde dış ve iç kabuklarından ayırın. Kestaneleri tavla zarı şeklinde küçültün.
5- Soğan ve fıstıkları 1 su bardağı Komili Riviera zeytinyağında pembeleşinceye kadar, kavurun. Pirinci ekleyip, şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Kestane ve kuşüzümünü de ilave edin. 2 - 3 dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı kaynar su ilave ederek pilavı pişirin. Suyunu çekince demlenmeye bırakın.
6- Taze soğan, maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıydıktan sonra sıcak harcın üzerine koyun. Tuz, tozşeker, yenibahar ve tarçın ilave ederek, harcı sıcakken karıştırın. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
7- Lahana yapraklarının içlerine harç koyup sarın.
8- Tencerenin dibine lahananın ayrılan damarlarını yayın, üstüne sarmaları sıralayın. Üzerine biraz daha tuz, tozşeker ve 1/2 su bardağı Komili Riviera zeytinyağını ilave edin. Sarmaların hizasına gelinceye kadar, yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyun. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
9- Sarmaları kaynayıncaya kadar hızlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, suyu çekilinceye kadar pişirin. Hafif ekşimsi lezzet isterseniz, sarmalar dizilirken aralara kabuğu alınmış limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.
10- Sarmalar piştikten sonra, soğumadan tencereden çıkartılmamalıdır. Lahana sarması bir gece soğuk bir yerde bırakıldıktan sonra servis yapılırsa, daha iyi sonuç alınır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst