MALZEMELER
20 Kestane Sekeri
200 gr Çirpilmis Kremsanti
1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya
50 gr Sekerli Surup (az konyak katilabilir)
30 gr Çekilmis Fistik veya Findik
Kremabör için:
200 gr Tozseker
5 Yumurta Sarisi
1/2 Paket Sekerli Vanilya
250 gr Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari
ve vanilyayi mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima
azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karistirin. Ilininca
margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle
4-5 dakika karistirin.Kestane sekerlerinin yarisini ezerek
püre haline getirin, diger yarisini küçük küçük dograyin.
Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip
iyice karistirin.Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati
düz bir tepsiye yerlestirip sekerli surupla hafifçe islatin.
Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat
sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin.
Kremsantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin.
Ayni islemi tekrar edip en üste son pandispanyayi yerlestitin.
Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir saat kadar
bekletin.Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayip temiz bir
tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini kestane sekeri ve fistik
ile süsleyip servis yapin
20 Kestane Sekeri
200 gr Çirpilmis Kremsanti
1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya
50 gr Sekerli Surup (az konyak katilabilir)
30 gr Çekilmis Fistik veya Findik
Kremabör için:
200 gr Tozseker
5 Yumurta Sarisi
1/2 Paket Sekerli Vanilya
250 gr Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari
ve vanilyayi mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima
azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karistirin. Ilininca
margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle
4-5 dakika karistirin.Kestane sekerlerinin yarisini ezerek
püre haline getirin, diger yarisini küçük küçük dograyin.
Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip
iyice karistirin.Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati
düz bir tepsiye yerlestirip sekerli surupla hafifçe islatin.
Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat
sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin.
Kremsantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin.
Ayni islemi tekrar edip en üste son pandispanyayi yerlestitin.
Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir saat kadar
bekletin.Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayip temiz bir
tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini kestane sekeri ve fistik
ile süsleyip servis yapin