Kestaneli Kalp Pastasi

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER

20 Kestane Sekeri

200 gr Çirpilmis Kremsanti

1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya

50 gr Sekerli Surup (az konyak katilabilir)

30 gr Çekilmis Fistik veya Findik

Kremabör için:

200 gr Tozseker

5 Yumurta Sarisi

1/2 Paket Sekerli Vanilya

250 gr Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari
ve vanilyayi mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima
azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karistirin. Ilininca
margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle
4-5 dakika karistirin.Kestane sekerlerinin yarisini ezerek
püre haline getirin, diger yarisini küçük küçük dograyin.
Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip
iyice karistirin.Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati
düz bir tepsiye yerlestirip sekerli surupla hafifçe islatin.
Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat
sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin.
Kremsantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin.
Ayni islemi tekrar edip en üste son pandispanyayi yerlestitin.
Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir saat kadar
bekletin.Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayip temiz bir
tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini kestane sekeri ve fistik
ile süsleyip servis yapin
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst