Kestaneli Bisküvi Pastası

İnci

1907
Prenses
Malzemeler:
20 adet kestane şekeri
40 adet pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
75 gr bitkisel margarin

Bisküvileri mutfak robotunda mercimek büyüklüğüne gelinceye kadar çekin. Kestane şekerlerini iyice ezip derin bir kapta bisküviyle karıştırın. Kakao, tozşeker, vanilya ve margarini küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bisküvili kestanenin olduğu kaba aktarın. Çatal yardımıyla malzemeleri ezerek karıştırın. Derin bir cam kaseyi ya da erin bir kek kalıbını buzdolabı poşetiyle ya da streç filmle kaplayın. Karışımı kalıba aktarıp üzerini elinizle düzeltin. Pastayı buzdolabını derin dondurucusunda 1 gece bekletin. Servise sunmadan 20 dakika önce çıkarıp oda sıcaklığında bekletin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servise sunun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst